Vin de Pétanque 2021

Rypälelajikkeet

Counoise, Couston, Grenache, Mourvèdre, Syrah, Vaccarèse

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Kirkas tummanpunainen väri. Tuoksu on raikkaan hedelmäinen ja mausteinen; kirsikkaa, tuoretta luumua, pippuria ja kukkaisuutta. Maku on keskitäyteläinen, raikkaan hapokas ja mehukas. Herkullinen ja helppo juotava!

Ruokasuositus

Monipuolinen ruokaviini; kaikenlaiset vaaleat ja tummat liharuoat, makkarat, runsaat risotot, tapaslajitelmat, leikkeleet ja juustot. Loistava viini myös ihan sellaisenaan nautittavaksi ja sopii täydellisesti kesäpäivän petanquen tai näin suomalaisittain vaikka mölkyn peluun oheen.

Viinialue

Vin de France (Ardeche). Rypäleet on kerätty Ardechen alueelta Etelä-Rhônesta, jossa maaperä on erittäin köyhää ja kivistä.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

15,90  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Mas de Libian on tällä hetkellä ehdottomasti yksi eteläisen Rhônen laakson mielenkiintoisimpia tuottajia. Mas de Libian on Thibonin perheen omistava viinitalo ja maatila, joka on ollut toimiva maatila jo 1600-luvulta asti. Tilalla on alusta asti pääasiassa viljelty erilaisia viljoja, hedelmiä sekä viiniköynnöksiä. Koko talon tuotanto viininviljelystä hedelmäpuiden kasvattamiseen on tapahtunut biodynaamisin menetelmin jo 60-luvulta saakka. Tällä hetkellä talon tuotannosta ja viljelystä vastaa Helene Thibon, jonka työskentely tarhoilla ja kellarissa kunnioittaa edelleen perheensä satoja vuosia vanhoja viininviljely ja -valmistusperinteitä. Helenen tavoitteena on luoda mahdollisimman paljon itseään ylläpitävä ekosysteemi viinitarhoille. Kaikki työ tarhoilla ja kellarissa tehdään edelleen manuaalisesti, satoisuus on erittäin pientä, kemikaaleja ei käytetä ja sulfiitin lisäys on todella vähäistä ja usein sulfiittia ei lisätä ollenkaan.

Mas de Libianin tila sijaitsee kivisellä Ardèchen alueella Etelä-Rhônessa ja yhteensä tilalla on 17 hehtaaria viinitarhoja Mont Ventoux ja Dentelles de Montmirallin kukkuloilla. Köynnökset kasvavat pääosin köyhällä ja kivisellä maaperällä, muistuttaen Chateauneuf-du-Papen kasvuympäristöä, mutta tarhat ovat korkeammalla merenpinnasta. Tyyliltään Mas de Libianin viinit ovat puhtaan hedelmäisiä ja mehukkaita. Talon viinit ovat alueen tyyppilliseen tyyliin verrattuna todella kepeitä ja juotavia jo varsin nuorina.