Vin Jaune 2007

Rypälelajikkeet

Savagnin

Alkoholi

13,0

Luonnehdinta

Syvä kullankeltainen väri. Tuoksu on erittäin kehittynyt ja monivivahteinen: pähkinää, omenaa, currya, kuivattuja eksoottisia hedelmiä. Maku on kuiva, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen, suolaisen mineraalinen ja käsittämättömän pitkä.

Ruokasuositus

Sopii yllättävän monenlaisille maukkaille annoksille, mutta jos haluat kokea jotain unohtumatonta niin etsi mahdollisimman kauan kypsytettyä Comté-juustoa...

Muuta

Kuten Domaine de la Pintellä yleensäkin, Savagnin köynnökset ovat kasvaneet maaperässä, joka on sinistä merkeliä. Tämä takaa viinille erinomaisen raikkauden ja voidaankin puhua kevyen ja raikkaan tyylin Vin Jaunesta. Viiniä on kypsytetty 75 kuukautta pienissä tammitynnyreissä hiivaketon alla.

Hinta

63,00  ALV. 24%

Jura, Ranska

Jo 1800-luvulla perustetun Domaine de la Pinten voidaan katsoa saaneen uuden alkunsa vuonna 1953 kun Roger Martin istutti parikymmentä hehtaaria köynnöksiä palstoille, joilla ei Phylloxeran jälkeen oltu tehty uudelleenistutuksia. Nykyään talon johdossa on Rogerin poika, Pierre Martin, ja hehtaareja on 34, köynnösten uudelleenistutuksista johtuen näistä tosin vain 23 tuottaa viiniä tällä hetkellä. Pinten tarhat sijaitsevat Arbois'n alueella. Suuri osa palstoista on maaperältään sinistä merkeliä. Koska Savagnin menestyy tällaisessa maassa erityisen hyvin, on puolet Pinten köynnöksistä Savagninia. Noin kolmasossa on punaisia lajikkeita, Poulsardia, Trousseauta ja Pinot Noiria ja loput Chardonnayta ja Melon à Queue Rougea.

Tuotanto on ollut vuodesta 1999 alkaen luonnonmukaista ja vuoden 2009 jälkeen biodynaamista. Biodynaamisen viljelyn ansiosta rypäleissä esiintyy enemmän luonnon omia hiivakantoja ja se saa aikaan omaleimaisempia viinejä. Kellarissa pyritään mahdollisen vähäiseen manipulaatioon ja viininvalmistus on erittäin luonnollista.
Käyminen tapahtuu luonnonhiivoilla ja sulfiittien lisäys on hyvin maltillista. Kypsytys tapahtuu erikokoisissa tammiastioissa ja kypsytyksen kesto vaihtelee lajikkeittain: Poulsard vuoden ajan, Savagnin ouillé 3-5 vuotta, Vin Jaune vähintään kuusi vuotta ja kolme kuukautta, muut lajikkeet 18-24 kuukautta.