Viñedos Sierra Cantabria Reserva Única 2017

Rypälelajikkeet

3% Graciano, 97% Tempranillo

Alkoholi

14,5 %

Luonnehdinta

Rypäleet on kerätty vanhoista, yli 30-vuotiaista köynnöksistä San Vicente de la Sonsierran kylästä Rioja Alavesan alueelta. Viinitarhaa viljellään ympäristöystävällisesti. Viini on kypsynyt 24 kuukautta ranskalaisissa tynnyreissä (joita 60%) ja amerikkalaisissa tynnyreissä (joita 40%). Kolmasosa tynnyreistä on ollut uusia, ja kaksi kolmasosaa kolmannen täytön tynnyreitä.

Viini on monipuolinen ja luonteikas, täynnä punaista marjaa kuten karpaloa ja kirsikkaa, sekä lakritsista, paahteista aromia tyylikkäästä tammikypsytyksestä. Maultaan viini on yhdistelmä lempeää vaniljaisuutta ja viinin profiilia kirkastavaa mineraalista hapokkuutta. Pitkä jälkimaku jää miellyttävän mausteiseksi ja hiukan kukkaiseksi.

Viinialue

Rioja Alavesa

Lehdistö

Wine Advocate 91 / 100 p.
Wine Specator 92 / 100 p.

Hinta

28,90  ALV. 24%

Espanja

Bodegas Sierra Cantabria perustettiin vuonna 1957 Guillermo Eguren toimesta San Vicente de la Sonsierran kylässä. Guillermo oli itse uransa luonut viinikauppias ja viininviljelijä, jonka perhe oli kasvattanut rypäleitä Rioja Alavesan alueella aina 1870-luvulta saakka. Vuosikaudet perhe myi kasvattamansa rypäleet paikallisille viinintekijöille, mutta Guillermo tunnisti perheensä tarhojen potentiaalin tuottaa huippuviinejä ja päätti perustaa Bodegas Sierra Cantabrian. Tällä hetkellä johdossa on suvun neljäs sukupolvi. Marcos Eguren toimii viinintekijänä ja muusta toiminnasta vastaa hänen veljensä Miguel Angel Eguren.

Egurenit kasvattavat kaikki viineihin käytettävät rypäleet itse omilla tarhoillaan, ja suurin osa tarhoilla kasvavista rypäleistä on Tempranilloa. Myös Garnachaa ja Gracianoa on istutettuna, joskin pienemmissä määrin, sillä Egurenit tiedostavat, etteivät edellä mainitut lajikkeet kypsy hyvin pohjois-Riojassa, eivätkä he halua ostaa niitä Rioja Bajan alueelta.

Sierra Cantabrian valikoima jakautuu kahteen eri luokkaan: Bodegas Sierra Cantabria & Viñedos Sierra Cantabria. Bodegas Sierra Cantabria -etuliitteellä olevat viinit ovat sekoitus valikoitujen palstojen rypäleitä, kun taas Viñedos Sierra Cantabrian viinit ovat aina yksittäisen palstan viinejä.