Quinta de la Rosa Vintage Port 2009

Rypälelajikkeet

Tinta Barroca ja Tinta Roriz, Touriga Francesa, Touriga Nacional

Alkoholi

20,00 %

Luonnehdinta

Syvän rubiininpunainen, hieman kehittynyt väri. Tuoksu on mausteinen, runsas, kypsien tummien marjojen ja hedelmien sävyttämä. Viikunaa, kypsää luumua, tummaa kirsikkaa, vaniljaa, yrttejä. Maku on makea, runsas, täyteläinen, voimakas, mausteinen ja pitkä.

Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Aterian päätteeksi juustoille, tummalle ja vaalealle suklaalle tai ihan sellaisenaan nautiskeluun.

Viinialue

Quinta de la Rosan vanhimmat terassitarhat Vale do Infernon alueelta.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Jäännössokeria 91g/l.

Hinta

56,00  ALV. 24%

Douro, Portugali

Quinta de la Rosan historia ulottuu aina vuoteen 1815 asti, jolloin Hampurista kotoisin oleva Feuerheerdin perhe aloitti portviinien myynnin. Quinta de la Rosan tila tuli perheen omistukseen vuonna 1905. Tila annettiin kastelahjana silloisen omistajan, Albert Feuerheerdin, tyttärelle, Clairelle. Vuonna 1929 Claire avioitui ruotsalaista syntyperää olevan Eric Bergqvistin kanssa. Näiden pojantytär Sophia Bergqvist ollut jo pitkään talon johdossa. Tilan viinintekijänä toimii Jorge Moreira, joka tunnetaan Quinta de la Rosan ohella Poeira-huippuviinistään, jota hän tuottaa omalla 9 hehtaarin tilallaan. Jorgen johdolla Quinta de la Rosan viinit ovat nousseet uuteen kukoistukseen ja arvostukseen. Pinhaon kylän lähellä sijaitseva Quinta de la Rosan tila on Douron parhaita, ja sen tarhoilla on A-luokitus. Se on yksi harvoista tiloista, jonka tuotantoon tarvittavat rypäleet saadaan kokonaan oman tilan tarhoista. Tilalla on viinitarhoja noin 50 hehtaaria. Portviinin ohella tila tuottaa nykyään runsaasti punaviiniä, valkoviiniä ja pienen määrän korkeatasoista oliiviöljyä. Vuodesta 1933 aina vuoteen 1988 tilan rypäleet myytiin Sandemanille ja Croftille, mutta 1988 viinin valmistus ja markkinointi palautettiin omalle tilalle. Vuonna 1988 portviinin tuotantoa määräävä laki muuttui sallien viinien myynnin suoraan tilalta. Aiemmin kaikki portviinit piti kypsyttää Vila Nova de Gaiassa lähellä Porton kaupunkia.

Quinta de la Rosalla on ADVIDin kestävän kehityksen sertifikaatti.