What the Fogt Rose 2019

Weingut Fogt, Rheinhessen, Saksa

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

40% Spätburgunder, 60% Portugieser

Alkoholi

11,0

Luonnehdinta

Viini on täynnä raikasta punaisten marjojen aromia. Metsämansikka, vadelma ja punaherukka saavat veden nousemaan kielelle. Pieni pirskahtelevuus kutittaa kivasti kitalakea ja tuo viinin kesäistä kepeyttä.

Ruokasuositus

Kesäinen janojuoma sellaisenaan!

Viinialue

Rheinhessenin kalkkiperäisestä maaperästä, joka tuo viiniin raikkauden ja hyvän hedelmäisyyden.

Pullokoko

0,75 l

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Secco- eli proseccotyyliset, pirskahtelevat tai kevyen kuohuvat valko- ja roseeviinit ovat kasvattaneet suosiotaan Keski-Euroopan terasseilla jo pari vuotta.

Hinta

12,90  ALV. 24%

Rheinhessen, Saksa

Georg Fogtin viinitila sijatsee Rheinhessenissä, Bingenistä 15km etelään, Badenheimin alueella.  Fogtin palstat sijaitsevat kolmen kylän arvostetuimmilla tarhoilla. Kokonaisviljely pinta-ala viljelijällä on 32 ha tuotannon kuitenkin ollen suhteellisen pientä rajoittuen 150 000 pulloon. Georg ja hänen vanhempansa pyörittävät tilaa neljän vakituisen työntekijän kanssa. Viinintekijällä itsellään on 34 vuotta ikää ja hän aloitti kymmenen vuotta sitten viiniensä tuottamisen. Rheinhesseniä on pitkään katsottu hieman nenän vartta pitkin koska tilat yleensä keskittyvät suurempiin hehtolitramääriin. Georgin filosofiaan kuitenkin kuuluu että hän haluaa erottautua laadullisesti. Kokonaistuotanto on näin ollen tuotu 40 hl / ha tasolle VDP : n minivaatimusten ollessa korkeimman tason huippuviineille 50 hl / ha.

Tila ei kuitenkaan kuulu VDP järjestöön mutta noudattaa organisaaton luomaa neliportaista laatujärjestelmää jossa Gutsweinit edustavat perusviinejä, Orstwein tarjoilee jo selkeästi maaperälle ja kylälle tyypillisiä elementtejä ja Lageweinit ovat parhailta palstoilta