Wittmann Aulerde Riesling GG 2020

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Keskisyvä oljenkekltainen väri. Tuoksu on runsas: kypsää persikkaa, ananasta, pomeranssia. Suussa viini tuntuu täyteläiseltä, kuivalta, tasapainoisen hapokkaalta ja mehukas jälkimaku jää tuntumaan pitkään.

Ruokasuositus

Rasvaiset ruuat niin merenelävistä kuin kanasta tai porsaasta valmistettuna.

Viinialue

Grosse Lage palsta Westhofenin kylän pohjoispuolella. Rinne antaa etelään ja tämä onkin Wittmannin lämpimin palsta. Maaperä lössin ja kalkkikiven sekaista merkeliä, pohjamaa soraa ja hiekkaista savea. Lähes seitsemänkymmentä vanhat köynnökset on istutettu hyvin tiiviisti.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

50,00  ALV. 24%

Rheinhessen, Saksa

Wittmannin suku on kerännyt kokemusta viininviljelyn saralla jo reilut 350-vuotta. Vaikka perinteitä tuossa ajassa ehtii varmasti syntyä jos jonkin verran, ei nykyinen sukupolvi Philipp Wittmannin johdolla ole jäänyt paikalleen polkemaan. Vuodesta 1990 alkaen tila on ollut luomuviljelyssä ja vuodesta 2004 lähtien täysin biodynaaminen. Biodynaaminen viljely Wittmannilla ei tarkoita fanaattista uskoa kosmisiin voimiin, vaan enemmänkin paneutumista yksityiskohtiin ja tinkimätöntä käsityöläisotetta viinin valmistamiseen. Muutokset viljelyfilosofiassa ja sitä myötä lisääntynyt tarhatyöskentely ovat näkyneet viinien laadussa ja nykyään Wittmann kuuluukin maailman eliittiin. Jokaista palstaa ja tynnyriä kohdellaan kuten parhaaksi nähdään ja viininvalmistus on intuitiivista. Eri palstat ilmentävätkin alkuperäänsä selkeästi ja tämä on havaittavissa viinejä maistettaessa.