Wittmann Riesling Trocken 2021

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

12,00 %

Luonnehdinta

Melko ohut, hieman vihertävänkeltainen väri. Tuoksu on tuore ja raikas, sitrushedelmiä, karviaista ja nektariinia. Maultaan viini on kuiva, raikkaan hapokas, energinen ja tyylikäs.

Ruokasuositus

Monikäyttöinen viini maistuu hyvältä erilaisten ruokien kanssa. Kasvisannokset, kalat, äyriäiset, kanaruuat, rasvainen possu, you name it.

Muuta

Westhofenin kylän alueen kalkkipitoiset palstat. Alkoholikäyminen pääasiassa vanhoissa, isoissa tammisammioissa.

Hinta

20,90  ALV. 24%

Rheinhessen, Saksa

Wittmannin suku on kerännyt kokemusta viininviljelyn saralla jo reilut 350-vuotta. Vaikka perinteitä tuossa ajassa ehtii varmasti syntyä jos jonkin verran, ei nykyinen sukupolvi Philipp Wittmannin johdolla ole jäänyt paikalleen polkemaan. Vuodesta 1990 alkaen tila on ollut luomuviljelyssä ja vuodesta 2004 lähtien täysin biodynaaminen. Biodynaaminen viljely Wittmannilla ei tarkoita fanaattista uskoa kosmisiin voimiin, vaan enemmänkin paneutumista yksityiskohtiin ja tinkimätöntä käsityöläisotetta viinin valmistamiseen. Muutokset viljelyfilosofiassa ja sitä myötä lisääntynyt tarhatyöskentely ovat näkyneet viinien laadussa ja nykyään Wittmann kuuluukin maailman eliittiin. Jokaista palstaa ja tynnyriä kohdellaan kuten parhaaksi nähdään ja viininvalmistus on intuitiivista. Eri palstat ilmentävätkin alkuperäänsä selkeästi ja tämä on havaittavissa viinejä maistettaessa.