Castell d’Encus

Around the world

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Normandia

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Castell d’Encus

Castell d'Encus on Torresin entisen teknisen johtajan, Raul Bobetin, ainutlaatuinen viinitila Katalonian Pyreneillä, Talarnin kylässä, Lleidan maakunnassa. Alue on käytännössä Pyreneitten alarinteitä ja viiniköynnös kasvaa tilalle 850-1000 metrin korkeudessa, kalkkikivisessä maaperässä. Raul Bobet löysi tilan etsiessään sopivaa aluetta, jossa ilmaston lämpenemisestä huolimatta voidaan tuottaa raikasta ja hienostunutta viiniä. Castell d'Encusin viinit ovatkin juuri uniikkeja raikkaudessaan ja eleganssissaan. Niiden esikuvat löytyvät niin Saksasta, Burgundista kuin Pohjois-Rhônestakin. Tarhojen yhteispinta-ala on 23 hehtaaria ja niissä viljellään lajikkeita kuten Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, Riesling, Semillon ja Albariño. Tila noudattaa puhtaasti luomuviljelyn periaatteita. Tilalla on 1200-luvulta peräisin olevia, munkkien kallioon hakkaamia käymisastioita, joita Raul Bobet hyödyntää viiniensä valmistuksessa. Erityisesti viinit Quest (Bordeaux Blend) ja Thalarn (Syrah) saavat käydä näissä historiallisissa kalliokuopissa.