Champagne David Léclapart

Around the world

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Normandia

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Champagne David Léclapart

David Léclapart on samppanjavalmistaja neljännessä sukupolvessa. Hänen tilansa sijaitsee Trépailin Premier Cru-kylässä Montagne de Reimsin alueella. Davidin isän kuoltua 1996 David suostui ottamaan heidän tilansa haltuunsa sillä ehdolla, että sai muuttaa koko tuotannon biodynaamiseksi. 2000-vuodesta alkaen hänellä on ollut niin Ecocert- kuin Demeter-sertifikaatti.
Davidilla on viiniviljelmiä kolme hehtaaria, mitkä hän on jakanut 20 eri palstaan puhtauden, energian, nautinnon ja ekologisuuden mukaan. Hän uskoo, että biodynaamisuuden neljä luovaa voimaa (vesi, maa, ilma ja tuli) toimivat täydellisesti hänen neljän periaatteensa kanssa ja yhdessä auttavat häntä ilmaisemaan luontoa samppanjoidensa kautta. Hänen filosofiansa jatkuu myös kellarissa minimi-intervention muodossa.
David ei  myöskään käytä reserviviinejä, jottei vuosikertojen yksilöllisyys kärsisi. Kaikki hänen samppanjansa ovat myös zero dosage.