Chateau Carsin

Around the world

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Normandia

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Chateau Carsin

Vuonna 1990 suomalainen viinialan konkari Juha Berglund osti Château Carsinin tilan kumpuilevalta Cadillac Côtes de Bordeaux’n alueelta. Château ja kellaritilat uusittiin täysin ja pian hehtaareita oli paljon sekä tuotantomäärät suurehkoja. Tilan koko on pienentynyt huomattavasti sitten 1990-luvun; tänä päivänä Carsinilla on 22 hehtaaria viinitarhoja, joilla viljellään yhdeksää eri lajiketta. Kaikki Carsinin viinit valmistetaan omilta tarhoilta, joista tilan oma henkilökunta pitää huolta ympäri vuoden. 

Nykyään Juhan tytär Nea Berglund johtaa tilaa ja on vastuussa tarhoista sekä viininvalmistuksesta. Isä-tytär-tiimi työskentelee tiiviisti yhdessä ja kehittää Carsinia yhä luonnonmukaisempaan suuntaan. Viinit valmistetaan varsin minimaalisella kellarityöskentelyllä ja lähitulevaisuudessa kaikki tarhat siirretään luomuviljelyyn, suurin osa niistä jo hoidetaankin luomumenetelmin. Toisin kuin monilla muilla Bordeaux’laisilla tiloilla, Carsinilla ei ole satojen vuosien perintöä viininvalmistuksesta. Tämä mahdollistaa kokeilunhaluisen viininvalmistuksen klassisessa Bordeaux’ssa. Carsinilla viljellään yhä enemmän paikallisesti harvinaisempia lajikkeita kuten Sauvignon Gris’tä, Carmenerea ja Malbecia ja valmistetaan Bordeaux’n valtavirrasta poikkeavia viinejä.