Château Jean-Faure

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

Tasmania

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Normandia

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Château Jean-Faure

Saint-Emilionin alueella sijaitsevan Château Jean-Fauren sijainti on erinomainen. Sen länsipuolen naapureita ovat Château La Dominique ja Château Cheval Blanc ja vain 500 metrin päässä lounaaseen sijaitsee Château Figeac.
1700-luvun loppupuolella Jean-Faure muodosti La Dominiquen, Ripeaun ja Corbinin kanssa yhden 42 hehtaarin kokoisen viinitilan. Nykyiset rajansa (18 ha) se sai vuonna 1853, kun Penaudin perhe osti sen. Vuonna 1921 talo siirtyi Marcel Loubatin omistukseen. Tilan tuottamaa viiniä arvostettiin tällöin korkealle ja vuonna 1958 julkaistussa luokituksessa tila kuului Saint-Emilionin Grand Cru Classé-luokkaan. Valitettavasti tilan laatu laski 1900-luvun loppupuolella ja se pudotettiin luokituksesta vuonna 1985.
Tilan uusi tuleminen alkoi helmikuussa 2004 kun Olivier Decelle osti tilan. Decelle tunnetaan Bordeauxin ohella Roussillonissa sijaitsevan väkeväviinituottaja Mas Amielin omistajana. Tilan konsultoivana enologina toimii huipputekijä, Stephane Derenoncourt
Jean-Fauren tarhassa viljellään lajikkeita merlot (40 %), cabernet franc (54 %) ja malbec (6 %) ja köynnösten keski-ikä on 40 vuotta. Sato korjataan käsin ja rypäleet valikoidaan tarkasti. Rangat poistetaan kokonaan ennen käymistä. Alkoholikäymisen jälkeen 2/3 osa viinistä kypsytetään 18 kuukauden ajan pienissä tammitynnyreissä, joista 60 % on uusia. Loput viinistä kypsytetään isoissa astioissa. Vuosituotanto on noin 70 000 pulloa.