Cidre 2 Table – Cyril Zangs

Around the world

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Normandia

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Cidre 2 Table – Cyril Zangs

Cyril Zangs on kotoisin Normandiasta, jonne hän palasi työskenneltyään kirjakauppiaana ja haaveiltuaan viinitilallisuudesta tekemään siideriä, kuten hänen isoisänsäkin aikanaan. Hänen omenatarhallaan Glosin alueella kasvaa 69 eri omenalajiketta puissa, jotka ovat 15-60 vuotiaita. Sato korjataan käsin osittain ennen kun omenat putoavat puusta ja jätetään kypsymään kuudeksi viikoksi ennen puristusta. Omenat pestään huolellisesti, mutta varovaisesti, jotta kuorten luonnollista hiivakantaa ei menetetä, sillä mehu käy siideriksi vain luonnon hiivoilla. Ensimmäisen käymisen jälkeen tehdään pullotus, sulfiitteja ei lisätä missään vaiheessa eikä siidereitä myöskään suodateta.