La Vrille et Papillon

Around the world

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Normandia

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

La Vrille et Papillon

La Vrille et Papillonin pienen pieni tila sijaitsee Ardechen alueella Rhônen laaksossa. Meryl Croizier ja hänen vaimonsa Geraldine perustivat pikkuruisen luomutilansa Merylin isovanhempien entiseen kotitaloon vuonna 2010 ja ensimmäinen vuosikerta heille oli 2012. He viljelevät yhteensä noin 5 hehtaaria tarhoja luomu- ja biodynaamisin menetelmin, joista he omistavat 1,5 hehtaaria (Merylin isovanhempien palsta) ja loput ovat heille hyvältä ystävältään vuokralla. Ennen oman viinitalon perustamista, Meryl opiskeli viininviljelyä Dijonin kaupungissa Burgundin alueella, jonka jälkeen hän siirtyi Montpellieriin opiskelemaan enologiksi. Valmistuttuaan enologiksi, Meryl työskenteli muutaman vuoden professorina ranskalaisessa maatalous/maanviljely-yliopistossa erikoistuen viininviljelyyn ja enologiaan.

La Vrille et Papillon tekee noin 7 eri viiniä paikallisista lajikkeista; Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache, Ugni Blanc ja Viognier. Viinit käyvät villihiivoilla, niitä ei suodateta eikä kirkasteta ja sulfiitin lisäys on hyvin vähäistä ja esimerkiksi Z Rouge-cuveeseen ei lisätä sulfiittia ollenkaan missään valmistusvaiheessa. Jos Meryl kokee että viiniin täytyy lisätä pieni määrä sulfiittia, tapahtuu se pullotusvaiheessa. Tyylillisesti Vrille et Papillonin viinit ovat herkullisen hedelmäisiä ja hapokkaita, jotka säväyttävät aina upealla juotavuudellaan.