L’Enclos de Peralba

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Tasmania

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Western Cape

Swartland

Italia

Itävalta

Kremstal

Wachau

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

L’Enclos de Peralba

L'Enclos de Peralban viinitalon perustivat pikkuserkut Roc ja Leo Gramona vuonna 2017. Sukunimensa mukaisesti he ovat penedèsiläisen Gramonan viinitalon jälkeläisiä, heistä Roc on Jaume Gramonan poika ja Leo puolestaan Xavier Gramonan poika. Serkukset aloittivat oman viiniprojektinsa etsimällä Sant Sadurnín ympäristöstä vanhoja viinitarhoja, joita kokeneet paikalliset viininviljelijät ovat hoitaneet. Näin he ovat syventäneet suhdettaan paikalliseen historiaan ja paikallisten tapojen ylläpitoon sekä kestävän kehityksen mukaiseen, luontoa kunnioittavaan työskentelyyn. L'Enclos de Peralba käyttää hyväkseen Penedèsin monimuotoista maaperää ja valmistaa useita palstaviinejä paikallisista rypäleistä. Viinit ilmentävät alkuperäänsä hienosti, ja sitä edesauttaa myös Rocin ja Leon hyvin vähäisen intervention tyyli viininvalmistuksessa. Jokainen palsta vinifioidaan erikseen ja viinit kypsytetään joko sementti- tai tammitynnyreissä. Viinit ovat tyyliltään puhtaita mutta persoonallisia, alkuperäänsä ilmentäviä ja raikkaita.