Mas del Périé

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

No items found

Etelä-Afrikka

Western Cape

Swartland

Italia

Itävalta

Wachau

Kremstal

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Mas del Périé

Mas del Perien viinitalo sijaitsee Lounais-Ranskassa Cahorsin alueella. Talolla on monen kymmenen vuoden historia, mutta on lähinnä aikaisemmin myynyt rypäleensä paikallisille osuuskunnille ennen kuin Jouvesin perheen nuorimmainen Fabien otti perheensä tarhat ja viininvalmistuksen haltuun vuonna 2004. Tällä hetkellä Fabien Jouves viljelee 22 hehtaaria tarhoja biodynaamisin menetelmin, sertifikaatti vuosikerrasta 2012 eteenpäin. Tarhat sijaitsevat Cahorsin alueella Quercyn kukkulalla yli 35om korkeudella merenpinnasta, jossa päivän ja yön lämpötilaerot ovat suuria. Fabienin tarkka ja mahdollisimman luonnonmukainen työskentely tarhoilla ja puhtaan raikkaat viinit ovat nostaneet Mas del Perien viinitalon yhdeksi Lounais-Ranskan ja natural viini -scenen kuumimmista nimistä. 

Fabienista piti alunperin tulla lääkäri, vaikka perheen aikaisemmat sukupolvet ovat työskennelleet pääosin viinien parissa. Fabien päätyi kuitenkin opiskelemaan enologiaa ja viininviljelyä Bordeauxin kuuluisaan viiniyliopistoon, josta hän matkusti joka viikonloppu takaisin kotiin auttamaan tarhojen hoidossa. Viinitarhojen muovaus tavanomaisesta viljelystä biodynaamiseen viljelyyn on pitkä prosessi, mutta Fabienin pitkäjänteinen työmoraali on ollut yksi tärkeimmistä menestyksen avaimista.

Tyyliltään Mas del Perien ja Fabien Jouvesin viinit ovat puhtaan hedelmäisiä ja raikkaita eivätkä niinkään alueelle tyypillisiä voimakkaan tanniinisia ja täyteläisiä Cahorsilaisia. Fabienin viinejä kuvastaa erityisesti niiden herkullinen juotavuus. Viinit kypsyvät usein pitkään hiivasakan kanssa, niitä ei suodateta eikä kirkasteta. Sulfiitin lisäys on hyvin vähäistä ja usein sitä ei lisätä ollenkaan. Viinit kypsyvät useimmiten teräs- ja sementtiastioissa ja osa viineistä on tehty oranssi-viinien tyyliin isoissa amphoroissa. Mas del Perien viinit ovat enemmän klassisempaan suuntaan meneviä viinejä kun taas Fabien Jouves-nimellä tehdyt viinit ovat moderneja ja innovatiivisia sekä usein hieman provosoivalla ja koomisella etikettimaailmalla varustettuja pullotteita. Fabien on kuuluisa siitä että hän tekee viinejä mistä hän itse tykkää ja kritisoikin usein sekä äänekkäästi AOCn toimintaa ja sen säätelemiä tiukkoja säädöksiä.