Domaine Rostaing

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Western Cape

Swartland

Italia

Itävalta

Wachau

Kremstal

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Domaine Rostaing

Rostaing kuuluu Rhônen alueen ehdottomaan eliittiin ja viinien arvostus kulkee samoissa sfääreissä kuten monelle tutut nimet Jamet, Gentaz-Dervieux ja Clape. Rene Rostaing (entinen notaari) perusti perhetilansa vuonna 1971 ottamalla haltuunsa perheensä vanhoja viinitarhoja Pohjois-Rhônessa. Hieman myöhemmin Rene osti muutamia pieniä palstoja arvostetuilta Côte Blonden ja La Landonnen tarhoilta, setänsä ja mentorinsa Marius Gentazin avustuksella. Renen toinen merkittävä mentori oli hänen appiukkonsa Albert Dervieux. Näiden kahden legendaarisen viininvaikuttajan jäädessä eläkkeelle 80-luvun loppupuolella, Rene sai molempien kautta haltuunsa ja hoitaakseen Côte-Rôtien ehdottomia huippupalstoja. Viimeistään silloin alkoi Rostaingin talon nousu arvostettujen viinituottajien eliittiin. Vuonna 2015, Renen poika Pierre liittyi perheen viinitalon toimintaan.

Rostaing tyyli on ehdottomasti klassinen ja talo on yksi Côte-Rôtien alueen benchmark-tuottajista. Viinit käyvät rankoineen, maseraatio- ja käymisajat ovat pitkiä. Viinit kypsyvät pitkään erikokoisissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ja -astioissa ja uutta tammea käytetään max. 15%. Viinityyli on upean aromikas ja hienostuneen elegantti. Viineissä yhdistyy tyylikkäästi Syrahin herkkyys ja voima.

1990-luvun lopulla Rene osti vaimonsa kanssa pienen viinitilan Languedocista, läheltä Nimesin kylää. Tila kulkee nimellä Puech Noble ja sen alla perhe tuottaa muutamaa herkullista Languedocin viiniä.