Bodegas y Viñedos Sierra Cantabria

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Western Cape

Swartland

Italia

Itävalta

Wachau

Kremstal

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Bodegas y Viñedos Sierra Cantabria

Bodegas Sierra Cantabria perustettiin vuonna 1957 Guillermo Eguren toimesta San Vicente de la Sonsierran kylässä. Guillermo oli itse uransa luonut viinikauppias ja viininviljelijä, jonka perhe oli kasvattanut rypäleitä Rioja Alavesan alueella aina 1870-luvulta saakka. Vuosikaudet perhe myi kasvattamansa rypäleet paikallisille viinintekijöille, mutta Guillermo tunnisti perheensä tarhojen potentiaalin tuottaa huippuviinejä ja päätti perustaa Bodegas Sierra Cantabrian. Tällä hetkellä johdossa on suvun neljäs sukupolvi. Marcos Eguren toimii viinintekijänä ja muusta toiminnasta vastaa hänen veljensä Miguel Angel Eguren.

Egurenit kasvattavat kaikki viineihin käytettävät rypäleet itse omilla tarhoillaan, ja suurin osa tarhoilla kasvavista rypäleistä on Tempranilloa. Myös Garnachaa ja Gracianoa on istutettuna, joskin pienemmissä määrin, sillä Egurenit tiedostavat, etteivät edellä mainitut lajikkeet kypsy hyvin pohjois-Riojassa, eivätkä he halua ostaa niitä Rioja Bajan alueelta.

Sierra Cantabrian valikoima jakautuu kahteen eri luokkaan: Bodegas Sierra Cantabria & Viñedos Sierra Cantabria. Bodegas Sierra Cantabria -etuliitteellä olevat viinit ovat sekoitus valikoitujen palstojen rypäleitä, kun taas Viñedos Sierra Cantabrian viinit ovat aina yksittäisen palstan viinejä.