Au Naturel

Au Naturel

Natural-viinien tekijöitä yhdistää pyrkimys antaa viinin syntyä mahdollisimman luonnollisesti, ilman teknologiaa tai kemiallisia lisäaineita. Filosofiaan liittyy yleensäkin luonnon monimuotoisuuden kunnioittaminen ja edistäminen viinitarhassa. 

Ranskasta alkunsa saanut liike on kerännyt suuren määrän kannattajia kaikkialla maailmassa. Monin paikoin, pohjoismaista selvimmin Tanskassa, natural-viinit ovat nousseet elinvoimaiseksi itsenäiseksi trendiksi puhtaita makuja etsivän gastronomian puitteissa. Pikkuhiljaa ilmiö on rantautunut myös Suomeen.

Natural-viinit viljellään kokonaan ilman synteettisiä lannoitteita tai myrkkyjä, ja viinin valmistuksessa käytetään vähän tai ei lainkaan sulfiitteja. Viinit tehdään usein esiteollisin menetelmin, esimerkiksi jalan murskaamalla ja uuttamalla tertut rankoineen. Käyminen tapahtuu villihiivojen voimalla, ja usein viinejä ei stabiloida eikä suodateta.

Parhaat natural-viinit pystyvät hämmästyttämään ja inspiroimaan. Silloin aromikirjon syvyys ja intensiivisyys vievät täysin toiseen maailmaan, kuin mihin tavanomaisemmat viinit ovat totuttaneet. Voidaan puhua melkein kokonaan eri juomasta.

Vindirektillä maistoimme yli 700 natural-viiniä puolen vuoden ajan. Monella meistä oli ollut vaihtelevia kokemuksia ja oli mielenkiintoista huomata miten monimuotoisia ja gastronomisia viinit olivat. Uskomme vahvasti, että olemme löytäneet jyvät akanoista uuteen alati päivittyvään Vindirekt Au Naturel valikoimaamme.

Around the world

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

Tasmania

Adelaide

Espanja

Catalonia

Rioja

Bierzo

Ribera del Duero

Priorato

Rias Baixas

Costers del Segre

Sherry

Getariako Txakolina

Jumilla

Canary Islands

Baskimaa

Mentrida

Madrid

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Umbria

Piemonte

Veneto

Toscana

Alto Adige

Marche

Emilia-Romagna

Sisilia

Campania

Lombardia

Abruzzo

Friuli Venezia Giulia

Puglia

Itävalta

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Douro

Melgaco

Lisboa

Ranska

Saksa

Pfalz

Rheingau

Mosel

Rheinhessen

Franken

Württenberg

Nahe

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Washington State

California

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago