Think on uusi kuohuviini, jonka hiilijalanjälki on laskettu koko tuotantoketjun kattavuudelta, pellolta pöytään. Selvitimme tarkalleen paljonko päästöjä viinin tuottamisesta, kuljetuksesta, ja vähittäismyynnistä on aiheutunut, ja kaikki tämä (1 kg CO2 eq) on täysin kompensoitu.

Syitä kippistää voi olla monia, pieniä ja suurempia. Siitä on kyse myös ilmastoteoissa – pienistä ja suurista saavutuksista. Think on ilmastoteko, joka ei tunnu työltä. Nimensä mukaisesti se syntyi tarpeesta ajatella, miten me maahantuojana voimme osallistua ilmastotalkoisiin. Myös ihmisillä on kasvava tarve tietää, miten kulutustottumuksillaan voi vaikuttaa. Think syntyi ajatuksesta, että maailmaa voi muuttaa myös yhden viinilasin äärellä, askel kerrallaan.  Tähän pilottiprojektiin valittiin kuohuviini, sillä vastuullisuus ei ole vakava aihe – vaikkakin vakavasti otettava aihe.

Mukaan haluttiin myös mahdollisimman paljon suomalaista osaamista. Think-viinin etiketin on suunnitellut suomalainen suunnittelija Antero Nuutinen ja kompensoinnin yhteistyökumppani on espoolainen Nordic Offset. Laskelman teki Luonnonvarakeskus eli LUKE. Luonnollisista syistä viini tulee kuitenkin Italiasta. Sen on tehnyt Corvezzon perhetila, joka lähti mukaan innolla. Lokakuussa 2021 Gaia Consulting lanseeraa uuden kotimaisen hiilineutraalin sertifikaatin - ensimmäinen sillä merkitty tuote on Think. Siten Think saa myös Alkon hiilineutraalin tuotteen merkinnän.

Think on valmistettu ihmisiltä ihmisille, ympäristöä kunnioittaen. Corvezzon viinitilan toiminnasta vastaa uusi sukupolvi, joka ei epäröi toimia. He haluavat antaa takaisin alueelle, jolla ovat viljelleet, ja ovat sitoutuneet vankkumattomaan ilmastotyöhön. Perhetilalla on käytössä lukuisia ympäristövastuullisia toimintatapoja, kuten päästötöntä aurinkoenergiaa, kiertotaloutta viljelyssä ja torjunta-aineiden korvaaminen luonnollisilla menetelmillä.

Lasissa pirskahteleva keveys tarjoaa kaivattua vastapainoa vakaville aiheille.

Paitsi vastuullinen, Think on myös laadukas viini ilman kompromisseja. Think-kuohuviini on tehty Pohjois-Italiassa sijaitsevan Trevison maakunnan tyypillisistä rypäleistä, joita ovat Glera, Chardonnay sekä Pinot Blanc. Viini on luomusertifioitu. Pirteän hedelmäisen Think-kuohuviinin hienostuneet kuplat korostavat omenaisia ja päärynäisiä aromeja. Runsas viini on oiva kumppani salaateille, kasvisruoille, alkupaloille ja muulle pikkupurtavalle.

Vindirektin ydinarvoihin on kirjattu vastuullisuus, jota vasten arvioimme toimintaamme - toivottavasti ikuisesti. Toiveenamme on positiivisesti inspiroida alaa ja tulemme jakamaan kaiken tiedon avoimesti. Lataa tästä raporttimme. 

Think-kuohuviini löytyy Alkon tilausvalikoimasta ja myös Vindirektin horeca-valikoimasta sekä Alkon nettikaupasta. Tuotteen hinta on 13,49 €.

Jokainen Think-kuohuviinilla kilistelty malja on omistettu nostajalleen ja ympäristölle.

Olemme koonneet yleisempiä kysymyksiä Think mikä askarruttaa käy katsomassa?