Albamar
Xurxo Alba on intohimoinen viinintekijä joka on aina valmis oppimaan uutta. Tässä lieneekin syy Albamarin ilmiömäisten viinien takana. Alunperin Xurxon isä, Luis, osti perheelle pari hehtaaria tarhoja jäätyään työttömäksi muurarin ammatista. Luis keskittyi talon johdossa ollessaan perusviinin valmistukseen jota tarjoiltiin hänen vaimonsa Isabelin tavernassa Rias Baixasin parhaiden munakkaiden kanssa. Osa viinistä myytiin bulkkina isommille yritykselle eikä ajatuskaan kansainvälisestä kaupankäynnistä ollut käynyt hänen mielessään. Xurxon valmistuttua viininviljelyopinnoista vuonna 2006, Albamar-niminen perheyritys sai uuden suunnan. Ensi töikseen Xurxo kehitti talon nimeä kantavan viinin, joka on tällä hetkellä heidän käyntikorttinsa ja sitä valmistetaan sekä omista ja ostetuista rypäleistä 45,000 pulloa vuodessa. Ajan myötä valmistuspraktiikat ovat siirtyneet enemmissä määrin "puuttumattomaan" - kasvatukseen sekä viininvalmistukseen. Satokauden aikana köynnöksiä ei myrkytetä, maata ei käännetä ( muuten kuin pintakerroksen osalta hieman rikotaan), puristus tapahtuu rankojen kanssa ja hiivat ovat luontaisia. Viinit eivät myöskään käy läpi malolaktista fermentaatiota. So2 on käytössä maltillisin määrin johtuen pääosin härmäsienestä ( mildew/ powdery mildew:n ) joka on tyypillinen alueella johtuen Atlantin läheisyydestä. Lisää tietoa talosta ja sen viineistä näissä artikkeleissa Bodegas Albamar | Vinetrail Bodegas Albamar |