Anne et Jean-Francois Ganevat

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Anne et Jean-Francois Ganevat

Mastermind of Jura - Jean-Francois Ganevat tai 'Fanfan' kavereiden kesken harvoin suurempia esittelyjä kaipaa viinialan tai -harrastajien keskuudessa. Joku voisi sanoa häntä erikoiseksi persoonaksi, mutta kukaan ei voi kiistää ettei hän olisi uskomattoman taitava viininviljelijä sekä velho viinikellarissa. Perheensä viininviljelyhistoria ulottuu aina 1700-luvulle asti ja itse Jean-Francois otti perheensä tilan haltuun vuonna 1998 palattuaan takaisin kotikonnuilleen Juran eteläisen osan pieneen La Comben kylään työskenneltyään ensin muutaman vuoden kuuluisalla Jean-Marc Moreylla Chassagne-Montrachetissa. Jean-Francois viljelee biodynaamisin menetelmin yhteensä noin 8 hehtaaria viinitarhoja, joiden maaperät vaihtelevat paljon ja joilla kasvaa 17 erilaista Juran alkuperäislajiketta. Näinkin pieneltä alueelta viinitarhoja, hän tuottaa vuosittain jopa 40 eri viiniä. J-F Ganevatin työskentely sekä viinitarhoilla että viinikellarissa on niin huolellista ja pikkutarkkaa, että se ylittää tavallisen viinintekijän toimenpiteet moninkertaisesti. Natural viini -piireissä Ganevat'n viinit toimivat usein benchmarkina ja Fanfan on monelle uuden sukupolven viininviljelijälle esikuva nro 1.

Anne et Jean-Francois Ganevat on Jean-Francoisin ja hänen siskonsa Annen uniikki yhteisprojekti, jossa he tekevät yhdessä viiniä pienenä negociant-viinitalona. Viinit ovat Vin de France -luokiteltuja ja rypäleitä ostetaan pelkästään hyviltä viininviljelijäystäviltä pääosin Beaujolaisin ja muualta Burgundin alueelta ja viinin valmistus tapahtuu Ganevat'n perhetilan omissa kellareissa La Comben kylässä. Innovatiivisen projektin ideana on tehdä erilaisia blendeja sekoittaen sopimusviljelijöiden satoa Ganevat'n omien tarhojen lajikkeiden kanssa. Suurin osa näistä viineistä ovat luomu-sertifioituja, viinien alkoholikäyminen tapahtuu ainoastaan luonnonhiivoilla, viinejä ei kirkasteta eikä suodateta ja viineihin ei ole lisätty sulfiitteja. Ja etiketit ovat Fanfanin tapaan vähintäänkin omalaatuisia.