Antoine Sunier

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

Tasmania

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Normandia

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Antoine Sunier

Antoine Sunier oli useita vuosia töissä telealalla, mutta vietettyään suurimman osan vapaa-ajastaan isoveljensä Julienin vuonna 2008 perustamalla viinitilalla hän päätyi aloittamaan viiniopinnot Beaunessa. Työharjoitteluista molemmat hän suoritti luomutiloilla Château de Prémeaux'ssa ja Domaine Lapalulla. Näistä jälkimmäisen talon omistaja Jean-Claude Lapalu onkin ollut toinen suurimmista innoittajista Antoinelle viinintuotannossa hänen isoveljensä ohella. Viinitarhojen ja rypäleiden hankinnassa isoveli olikin korvaamaton apu ja Antoine sai vuonna 2014 hankittua luomuviljeltyjä palstoja Régnién ja Morgonin Cru-kylien alueelta. Vuosikerrasta 2018 alkaen tuotantoon on kuulunut kolmaskin viini, palstaviini Morgon Montmerond. Morgonit ovat sertifioituja luomupalstoja ja Régnié pian saamassa sertifikaatin.

Viininvalmistus on Beaujolais'n natusuuntauksen mukaista. Huolellinen rypälevalikointi alkaa jo tarhalla. Käyminen alkaa hiilihapon avulla kokonaisina terttuina luonnon hiivakannoilla. Viikon-kahden kuluttua käymisen alkamisesta mehu puristetaan hellävaraisesti ja siirretään kypsymään pääasiassa käytettyihin tammitynnyreihin ja pieni osa epoksipäällystettyihin betonisammioihin. 7-8 kuukauden kypsytyksen jälkeen viini pullotetaan ja vasta tässä vaiheessa tehdään ainoa sulfiittien lisäys, sekin erittäin maltillisesti.