Bernard Gripa

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Tasmania

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Western Cape

Swartland

Italia

Itävalta

Kremstal

Wachau

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Bernard Gripa

Bernard Gripan viinitila sijaitsee pienessä Mauvesin kylässä Rhônen laaksossa. Gripan perhe on pyörittänyt viinitilaa jo monen sukupolven ajan ja tällä hetkellä Fabrice Gripa vastaa talon toiminnasta yhdessä isänsä Bernardin kanssa.

Talolla on 16 hehtaaria viinitarhoja, joista puolet ovat valkoisia lajikkeita ja puolet Syrah:ta. Tämä on hyvin poikkeuksellinen jako Rhônen laaksossa. Gripa onkin viinimaailmassa erityisesti tunnettu erinomaisista valkoviineistään, varsinkin uniikeista Saint-Péray -viinialueen valkoisista. Saint-Pérayn kalkkikiviperäisellä maaperällä Marsanne ja Roussanne lajikkeet tuottajat todella mineraalisia ja hienostuneita valkoviinejä. Gripalla on myös muutamia hehtaareja köynnöksiä Saint-Josephin priima-alueilla, joissa viljelevät pääosin Syrah:ta sekä pieniä määriä valkoisia lajikkeita Marsannea ja Roussannea. Viinitarhat ovat yli 65-vuotiaita ja työskentely tarhoilla tapahtuu luomumenetelmien mukaisesti.

Toiminta kellarissa on hyvin perinteistä ja modernia tekniikkaa ei juurikaan löydy. Viinit kypsyvät kellarissa pitkään ja kypsytykseen käytetään vanhoja ranskalaisia tammitynnyreitä. Gripan viinit ovat todellisia mestariteoksia ja ikääntyvät poikkeuksellisen upeasti.