Bodega Josep Ventosa
Catalonia / Espanja
Ventosa-Mañé:n perhe on elänyt läpi koko Cavan kehityskaaren ja tehnyt viinejä jo vuodesta 1941 lähtien. Laatu on ollut talolla prioriteettina alkupäivistä lähtien. Josep Ventosa:n viineihin käytetyt rypäleet on kerätty 25-55 vuotiaista köynnöksistä. Tarhat sijatsevat Penedèsin alueen ylätasangoilla, itä - ja eteläsuuntaan istutetuilla tarhoilla, jossa rypäleet saavat auringot parhaat tunnit käyttöönsä. Tilan kaikki prosessit tehdään luomustandardeja noudattaen mutta kaikilla viineillä ei ole vielä sertifikaattia. Nykyisin tilaa johtavat Jan Vidalin poika ja pojanpoika, Josep Ventosa ja Xavier Mañé Josep Ventosa Cavat ovat Venancin oma projekti jota hän hoitaa muiden päivätöiden ohessa.