Bodegas Hidalgo La Gitana
Alun perin Santanderista eli aivan Pohjois-Espanjasta kotoisin ollut José Pantaleón Hidalgo perusti Bodegas Hidalgon vuonna 1792. Itse talo sijaitsee Sanlúcas de Barramedassa ja on erityisen kuuluisa perinteisistä Manzanilla-viineistään. 70 % tuotannosta onkin Manzanilla La Gitanaa, jonka solera on peräisin 1800-luvun alkupuolelta, ajalta, jolloin Manzanilla-tyyppisiä viinejä ensimmäistä kertaa ryhdyttiin valmistamaan.
La Gitana nimi on viittaa vanhanaikaisesti mustalaisnaiseen, ja viittaa erääseen malagalaiseen baariin. Nykyään La Gitana Manzanillaa saakin joka puolelta Andalusiaa ravintoloista ja baareista.
Toisin kuin monet muut merkittävät sherrytalot, Hidalgo La Gitana on edelleen itsenäinen ja perheomisteinen, ja suurin osa rypäleistä tulee talon omilta luomuviljellyiltä tarhoilta, joita on yhteensä 170 hehtaaria.
Talolla on kolme suurta kypsytyskellaria Sanlúcarin kaupungissa, vain 200 metrin päässä merestä. Maaperä ja merellinen ilmasto vaikuttavat suuresti sherryn laatuun ja talon maineikkaat manzanillat saavat luonteensa osittain näistä tekijöistä.