Brezza

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

Tasmania

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Normandia

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Brezza

Brezzan perhe on viljellyt köynnöksiä jo vuodesta 1885 saakka ja viinitila on edelleen saman perheen omistuksessa. Tällä hetkellä tilasta vastaa neljännessä sukupolvessa Enzo Brezza, jonka ensimmäinen vuosikerta oli 1989. Enzo Brezzan setä sekä kummisetä on yksi legendaarisimmista viinintekijöistä Piemontessa, Bartolo Mascarello. Brezza viljelee yhteensä 20 ha viinitarhoja, joista suurin osa sijaitsee Barolon communessa. Brezzalla on myös tarhoja Monforte d'Alban puolella sekä Novellossa. Noin 3 kolme hehtaaria tarhoista sijaitsee Nebbiolo d'Alban sisällä. Vuosituotanto on noin 100 000 pulloa.

Brezzaa voidaan pitää perinteisenä Barolo tuottajana, mutta myös osittain modernistina. Vanhat köynnökset, sadonkorjuu tapahtuu käsin, viinit käyvät villihiivoilla, maseraatiot ovat pitkiä, viinit kypsyvät isoissa vanhoissa Slavonialaisissa tammisammoissa (3000l), viinejä ei kirkasteta eikä suodateta. Poikkeuksena Piemonten alueen 'normiin', Brezzan tuotanto on kokonaan sertifioitua luomua (since 2015). Brezza myös sulkee kaikki heidän DOC-tason viininsä lasikorkilla (Vinolock).

Brezzan viinejä voisi kuvailla eleganteiksi ja puhdaspiirteisiksi, joista ei puutu luonnetta eikä karakteeria. Viinit kestävät hienosti kypsytystä, mutta ovat varsin herkullisia nautittavia heti vuosikerran julkaisusta.

"Brezza remains one of Piedmont's great undiscovered gems. The estate's Barolos, made in a rigorously traditional style, show tons of vintage and vineyard character in the classic, mid-weight style that is the signature of traditionally made Barolos." - Antonio Galloni