Catherine & Pierre Breton

Around the world

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Normandia

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Catherine & Pierre Breton

Catherine & Pierre Bretonin todellinen artisaani-viinitila sijaitsee Restignén kylässä Bourgueilin itäpuolella. Bretonin pariskunta viljelee tällä hetkellä 11 hehtaaria tarhoja Chinonin ja Bourgueilin alueilla sekä heillä on myös pieni palsta Vouvrayn puolella. Cabernet Franc, jota kutsutaan itseasiassa Loiren laaksossa myös nimellä 'Breton', on luonnollisesti talon tärkein lajike, mutta he viljelevät myös pienen määrän Chenin Blancia Vouvrayn puolella. Talo tuottaa kolmea eri 'sarjan' viinejä; Natural, Classic ja Terroir. Natural-viinit on tarkoitettu nautittavaksi nuorena, classic-sarjan viinit edustavat appellaation klassista tyyliä sekä terroir-sarjan viinit on vinifioitu yhden palstan mukaan ja tarkoitettu kestämään pitkää kellarointia. Kaikki työskentely tarhoilla ja kellarissa tapahtuu manuaalisesti, viinit käyvät villihiivoilla, viinejä ei suodateta eikä kirkasteta ja sulfiitin käyttö on todella vähäistä ja natural-sarjan viineissä sitä ei lisätä missään viininvalmistusvaiheessa.

Pierre Breton teki ensimmäisen viininsä vuonna 1985 ja vuodesta 1991 talon koko tuotanto on ollut sertifioitua luomua. Bretonin pariskunta aloitti biodynaamisten menetelmien sisäänajon jo vuonna 1994 ja viime vuonna he aloittivat virallisen 3-vuotisen sertifiointiprosessin. Pierre toimii talon pääkellarimestarina, mutta hänen vaimo Catherine vastaa myös monista 'La Dilettante'-nimellä varustetuista eri cuveista.

Bretonit ovat olleet edelläkävijöitä luonnonmukaisen viljelyn sekä sulfiitittoman viinin valmistuksessa jo vuosia. Pierre omaa kulttistatuksen natural-viini piireissä ja hän teki ensimmäisen täysin sulfiitittoman cuveensa nimeltä 'Nuit d'Ivresse' (=Drunken Nights) jo vuonna 1994. Kyseisen 'kulttiviinin' nimi ja valmistusmetodi on herättänyt paljon keskustelua ja närää AOCn keskuudessa jo vuosia.