Champagne Cédric Bouchard – Roses de Jeanne

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Champagne Cédric Bouchard – Roses de Jeanne

Cédric Bouchardin pikkuruinen Roses de Jeanne-Samppanjatalo sijaitsee Celles-sur-Ourcen kylässä Champagnen viinialueen eteläisimmässä osassa, Auben departementissa. Marnen kuuluisille tarhoille (Reimsin ja Epernayn ympäristössä) on matkaa yli 80 kilometriä. Chablis'n kylä sijaitsee noin 40 kilometriä Celles-sur-Ourcen kylästä lounaaseen. Auben aluetta on perinteisesti pidetty keskinkertaisena viljelyalueena mutta viime vuosina muutama huippuviljelijä on alkanut murtamaan tätä käsitystä. Cédric Bouchard aloitti viljelijän ja viinintekijän uransa vuonna 2000 kun hän sai isältään hoidettavaksi Les Ursules-nimisen palstan. Ensimmäinen viini nimeltään Roses de Jeanne Les Ursules Blanc de Noirs 2000 saapui markkinoille vuonna 2002. Vähitellen toiminta on kasvanut ja nykyään talon tuotannossa on kuusi erilaista yhden palstan Samppanjaa. Samppanjan ohella Bouchard tuottaa pieniä määriä kuplimatonta Coteaux Champenois-viiniä. Yhteensä Cédric Bouchardin omistuksessa on alle 4 hehtaaria tarhoja. Viljely on luonnonmukaista ja tarhojen satoisuus pidetään hyvin matalana (26-50 hl/ha), jotta viinit olisivat hyvin konsentroituneita. Cédric Bouchardin periaatteena on "yksi lajike, yksi palsta ja yksi vuosikerta". Kaikki talon Samppanjat ovat nimetyiltä palstoilta, yhdestä rypälelajikkeesta ja yhden vuoden sadosta. Perusviiniä ei sekoiteta, kirkasteta, suodateta tai chaptalisoida (sokerinlisäys käymisen aikana). Perusviinin käyminen ja kypsytys tapahtuu terästankeissa ja viini saa käydä hapokkuutta pehmentävän malolaktisen käymisen. Pullokäymisen ja kypsytyksen jälkeen Samppanjoihin ei lisätä sokeria (non dosé).   Cédric Bouchardin tavoitteena on tuottaa huippuluokan valkoviiniä hieman Burgundin tyyliin ja kuplat ovat hänelle ikään kuin "sivuseikka". Bouchardin Samppanjoissa on noin 4,5 ilmakehän paine (yleensä 6) ja tästä syystä hänen Samppanjoissaan on hyvin viettelevä ja kevyesti kuohuva rakenne. Nämä ovat viinejä, joita tulisi mieluiten nauttia valkoviinilaseista kapeiden Samppanjalasien sijaan.