Champagne Chartogne-Taillet

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Western Cape

Swartland

Italia

Itävalta

Wachau

Kremstal

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Champagne Chartogne-Taillet

Chartogne-Taillet sijaitsee Merfyn kylässä aivan Montagne de Reimsin pohjoisosissa. Talo on tuottanut samppanjaa jo 1800-luvun lopusta asti, mutta on tällä hetkellä ainoa grower (RM) tuottaja Merfyn kylässä. Talon tuotannosta vastaa nuori Alexandre Chartogne, joka palasi kotitilalleen vuonna 2006 oltuaan vuoden verran Anselme Selossen opissa. Alex on todella innokas tutkijapersoona. Hän on erityisesti kiinnostunut tutkimaan maaperän monimuotoisuutta ja erilaisuutta seuraten tarkasti Claude ja Lydia Bourguignonin legendaarisia oppeja maaperän mikrobiologiasta. Alexin mukaan hänen tutkimusmatkansa Merfyn kylän monimuotoiseen maaperään ei lopu koskaan, aina on uutta opittavaa ja nähtävää. Tällä hetkellä Chartogne-Tailletin samppanjat tulevat 8 eri palstalta, jotka hän pullottaa sellaisenaan omina cuveeinaan. Ideologiana; yksi vuosikerta, yksi lajike, yksi palsta. Lisäksi talolla on yksi NV blend cuvee St.Anne, joka on sekoitus monelta eri Merfyn kylän palstalta sekä vuosikerralta.

Alex uskoo vahvasti että viinin laatu määritellään tarhoilla eikä kellarissa.  Hän viljelee palstansa luomu- ja biodynaamisin periaattein täysin ilman kemikaaleja. Hän käyttää hevosta tarhojen kyntämiseen. Perusviinit käyvät aina villihiivoilla sekä saavat käydä malolaktisen käymisen. Alex käyttää perusviiniensä kypsytykseen mitä erilaisempia astioita; eri kokoisia vanhoja tammitynnyreitä , amphoraa sekä terästankkeja. Toiseen käymiseen Alex käyttää hänen omilta tarhoiltaan eristettyä hiivakantaa. Sulfiitin lisäys on minimaalista.

Alexandre Chartognea pidetään yhtenä Champagne alueen tulevaisuuden supertähdistä ja hänen samppanjansa ovat todella haluttuja ympäri maailman.