Champagne Egly-Ouriet

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Western Cape

Swartland

Italia

Itävalta

Wachau

Kremstal

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Champagne Egly-Ouriet

Champagne Egly-Ouriet sijaitsee Ambonnayn kylässä Montagne de Reimsin etelärinteellä. Tilan johdossa on Francis Egly, viininviljelijä jo neljännessä polvessa. Francis Eglyn johdolla talosta on kehittynyt yksi Champagnen laatujohtajista, erityisesti Pinot Noir-lajikkeeseen perustuvassa, viinillisessä ja voimakkaassa tyylissä. Ambonnayn kylää pidetään yhdessä naapurikylän Bouzyn kanssa Champagnen parhaana kasvualueena Pinot Noir-lajikkeelle.
Francis Eglyllä on hallussaan vajaa 12 hehtaaria ensiluokkaisia tarhoja. Pinta-alasta 7,80 hehtaaria sijaitsee Ambonnayn kylässä, 0,30 hehtaaria Bouzyssa ja 1,60 hehtaaria Verzenayssa. Pinot Noir-lajikkeen osuus pinta-alasta on 7,70 hehtaaria ja Chardonnayn 2 hehtaaria. Näiden ohella talolla on hallussaan 2 hehtaaria tarhoja Vrignyn kylässä Montagne de Reimsin pohjoispuolella missä talo viljelee pelkästään Pinot Meunier-lajiketta.
Talon fokus on viinitarhoissa ja tavoitteena on tuottaa vanhoista köynnöksistä terveitä ja kypsiä rypäleitä. Satoisuus pidetään matalana konsentraation ja kypsyyden saavuttamiseksi.
Viinien käyminen ja 8-10 kuukautta kestävä perusviinin kypsytys tapahtuvat osin pienissä, käytetyissä tammitynnyreissä. Talo ostaa tynnyrit Burgundista, maineikkaan Dominiquen Laurentin tilalta.
Malolaktisen käymisen osalta talolla ei ole mitään reseptiä vaan viinit saavat käydä tämän hapokkuutta pehmentävän käymisen jos vuosi on tuottanut erityisen hapokkaita viinejä. Pullokäymisen jälkeen Samppanjoita kypsytetään pitkään hiivasakan päällä (vähintään kolme vuotta). Sokerinlisäys on hyvin matala, yleensä 1-4 g/l.
Talon kuuluisin Samppanja on Grand Cru Vieilles Vignes Les Crayères. Tämä Single Vineyard Blanc de Noirs (Pinot Noir)-Samppanja tulee Ambonnayn kylässä sijaitsevalta Les Crayèresin tarhalta, jonka köynnökset istutettiin vuosina 1946 ja 1947.
Talon erikoisuutena voidaan pitää Brut 1er Cru Les Vignes de Vrigny-Samppanjaa, joka on tuotettu pelkästään Pinot Meunier-lajikkeesta.