Champagne Jacques Lassaigne

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Champagne Jacques Lassaigne

Montgueuxin kukkula on verraten uusi viljelyalue Champagnessa, sen rinteille istutettiin ensimmäiset köynnökset 1960-luvulla. Se on kuitenkin siitä lähtien ollut asiantuntijoiden arvostama alue, joka tuottaa poikeuksellisen runsasta ja täyteläistä viiniä lähes pelkästään Chardonnay-lajikkeesta. Moni iso tuottaja (mm. Charles Heidsieck) on ostanut rypäleitä Montgueuxin alueelta antamaan omiin sekoituksiinsa voimaa ja runsautta. Edelleen yli 80% alueen rypäleistä päätyy Marnen alueen suurille Samppanjataloille. Montgueuxin kylässä on kuitenkin joukko hyviä viljelijä-tuottajia ja näistä kuumin nimi on Champagne Jacques Lassaigne. Talon johdossa on nykyään Jacquesin poika Emmanuel, joka sai tilan vastuulleen vuonna 1999. Talolla on 4 hehtaaria tarhoja ja sen keskimääräinen vuosituotanto on 55 000 pulloa. Köynnökset ovat noin 25-45 vuotiaita ja talon tarhat sijaitsevat Montqueuxin kukkulan itäosassa, etelä- ja kaakkoisrinteillä. Perusviini saa käydä pääosin terästankeissa ja tavoitteena on tuottaa puhtaita ja alkuperälleen uskollisia, meheviä Samppanjoita. Talo tuottaa 4-6 erilaista Samppanjaa. Talon kaupallisesti tärkein viini on Les Vignes de Montgueux, joka on kahden vuosikerran sekoitus. Cuvée Le Cotet on yhden tarhan viini, joka on tyyliltään hyvin mineraalinen ja täyteläinen.