Champagne Jacques Selosse

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Champagne Jacques Selosse

Samppanjatalo Jacques Selosse sijaitsee Avizen Grand Cru-kylässä, Côte de Blancsin alueella. Viinintekijä ja omistaja on Anselme Selosse, joka sai talon haltuunsa isältään vuonna 1974. Anselme opiskeli ennen viinitarhuriksi ryhtymistään enologiaa Beaunessa ja syventyi erityisesti maaperän tutkimiseen. Selosse omistaa 7,5 hehtaaria viinitarhoja Grand Cru-luokitelluissa kylissä, Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil, Aÿ, Ambonnay ja Premier Cru-kylässä Mareuil-sur-Aÿ. Viininviljelyn fokus on luonnonmukaisessa viljelyssä ja sadon ankarassa rajoittamisessa. Tavoitteena on viinillinen ja konsentroitunut tyyli. Selosse tekee samppanjaa niin kuin suurta Burgundin valkoviiniä. Perusviinin käyminen tapahtuu pienissä tammitynnyreissä, pieces (228 l), fût (400 l), tai osalla viineistä kookkaammissa, demi-muids (600 l). Noin 16 % tynnyreistä uusitaan vuosittain. Alkoholikäymisen osalta Selosse käyttää vain luonnonhiivaa, jota on rypäleiden pinnalla. Selossen Samppanjoiden sokerinlisäys on hyvin matala ja niiden tyyli on hyvin omaleimainen. Niille tyypillistä on hallittu oksidaatio, tammitynnyrin luovuttama aromikkuus ja mineraalisuus, joka tekee niistä jänteviä ja pitkän makuisia. Vuotuinen tuotanto on noin 57 000 pulloa.

Vuonna 2011 Corinne ja Anselme Selosse avasivat Les Avisés-luksushotellin ja ravintolan Avizen kylässä.