Champagne Jérôme Prévost

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Champagne Jérôme Prévost

Jérôme Prévostin pieni tila sijaitsee Gueuxin kylässä Reimsin länsipuolella. Prévost sai kahden hehtaarin kokoisen Les Béguines-tarhan perintönä isoäidiltään, joka ei viljellyt tarhaa itse vaan sen hoito oli annettu muiden viljelijöiden tehtäväksi. Hyvän ystävänsä, Anselme Selossen, suostuttelemana hän tuotti ensimmäisen oman viininsä vuonna 1998. Prévostilla ei tuolloin ollut omaa kellaria, joten vuoteen 2002 asti Prévostin Samppanjat tuotettiin Selossen kellareissa Avizen kylässä. Vuodesta 2003 lähtien koko tuotantoprosessi on hoidettu Jérôme Prévostin tilalla Gueuxin kylässä. Prévost tuottaa käytännössä vain yhtä Pinot Meunier-lajikkeesta tuotettua Samppanjaa Les Béguinesin tarhalta. Vuosituotanto on vain noin 13 000 pulloa. Tarhan maaperä on hiekkaa ja kalkkikiveä, jossa on runsaasti fossiileja. Viininviljely on luonnonmukaista ja kemiallisia lannoitteita tai myrkkyjä ei käytetä. Tavoitteena on tuottaa mahdollisimman kypsiä rypäleitä. Viini saa käydä ja kypsyä 450-600 litran tammitynnyreissä villihiivoilla ja perusviiniä ei kirkasteta tai suodateta. Koko vuosikerran korkinvaihto tehdään yhdellä kertaa noin 18 kuukauden pullokypsytyksen jälkeen. Prévostin Samppanja on luokitukseltaan Extra Brut mutta käytännössä sokeria ei lisätä lainkaan, eli kyseessä on ns. non dosé-samppanja.