Champagne Nowack

Around the world

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Normandia

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Champagne Nowack

Nowackien suvun juuret ovat Tsekeissä, mutta he ovat kasvattaneet viinirypäleitä Vandièresin alueella Marnen laaksossa vuodesta 1795 lähtien. Ensimmäiseen maailmojen sotaan asti he myivät rypäleensä ja keskittyivät rakennustiilien valmistamiseen. Kuitenkin ennen asevelvollisuutensa täyttöä Ferdinand Nowack päätti valmistaa oman samppanjansa, jotta hänen perheellään olisi tuloja perheen miespuolisten ollessa sotarintamalla.
Sodan jälkeen he jatkoivat samppanjan valmistamista ja laajensivat tuotevalikoimaansa.
2012 vuodesta alkaen tilan vetovastuussa on ollut Flavien Nowack isänsä Frédérikin kanssa. Flavien pääsi enologi-opintojensa aikana tutustumaan Jacques Selossen samppanjatilalla Anselme Selossen viininvalmistustapoihin ja inspiroitui niistä niin paljon, että aloitti vastaavan toiminnan palsta palstalta omilla tarhoillaan. Tämän lisäksi Flavien on syventynyt vaihtoehtoisiin viininviljelyllisiin keinoihin Fédération Régional de l'Agriculture Biologique'n työpajoissa.
Flavien: "I really like the approach to use indicative plants to guide me in my vineyard practices. It made sense to let nature guide me."
Flavienin isä Frédérik on kuitenkin vanhoillinen viininviljelijä eikä vielä täysin ole antautunut luonnon armoille, joten viinin valmistuksen aikana käytetään edelleen kuparisulfaattia ja sulfiitteja, mutta vain kasviperäisiä luonnollisia lannoitteita.
Sadonkorjuu aloitetaan vasta rypäleiden ollessa kunnolla kypsiä. Käymiseen on käytetty 2014 vuodesta alkaen vain villihiivoja ja kaikkien viinien malolaktinen käyminen estetään.