Viimeisin uutuus Andre Clouet'lta: The V6 Experience

Ulysse Collin

Champagne / Ranska
Image of the producer

Collinin perhe on viljellyt viiniä vuodesta 1812 lähtien Congyssä, Coteaux du Petit Morinin alueella. Jo vuonna 1930 Georges Collin, Olivierin isoisoisä, valmisti ja kypsytti viininsä 600 litran tammitynnyreissä. Hän oli kylän ensimmäinen viljelijä-viinintekijä. Hän toi viininsä markkinoille saatuaan useita mitaleja Pariisin yleisessä maatalouskilpailussa (Concours Général Agricole), joka järjestettiin maatalousministeriön alaisuudessa. René Collin, isoisä, jatkoi talon kehittämistä vuoteen 1980 asti ja siirsi sitten tilan vetovastuun Olivierin isälle. Vuonna 1987 tämä vuokrasi perheen viinitarhat, viinikellarin ja tuotantotilat viinikauppiaalle (négociant). Samalla hän lopetti René Collinin samppanjan tuotannon ja myynnin. Opiskeltuaan oikeustiedettä ja vierailtuaan useiden burgundilaisten viininviljelijöiden luona, Olivier Collin päätti vuonna 2003 ottaa perhetilan takaisin haltuunsa ja alkoi viljellä köynnöksiä luonnonmukaisesti.

Täysin uusi luku alkoi, ilman asiakkaita, varastoja tai laitteita. Intohimo suuriin Burgundin viineihin johdatti Olivierin tekemään valintansa ensimmäisestä sadonkorjuusta lähtien pelkästään tynnyreissä tapahtuvaan viininvalmistukseen (muistona esi-isien tynnyrintekotaidolle) ja tuottamaan ainoastaan palstakohtaisia terroir-samppanjoita Ulysse Collin -nimellä. Kaikki Ulysse Collin -samppanjat ovat Extra Brut, yhden rypälelajin samppanjoita (lukuunottamatta Le Jardin d’Ulyssea), kypsytetty tammitynnyreissä ilman kirkastusta tai suodatusta. Aluksi hänen valintojaan pidettiin vallankumouksellisina ja poikkeuksellisina. 20 vuoden aikana tilasta on tullut merkittävin palstakohtaisten samppanjoiden tuottaja ja yksi suurten samppanjatalojen tärkeimmistä referensseistä. Viinitila on saanut arvostusta niin viiniharrastajien joukosta, kuin myös kansainvälisen lehdistön puolelta. The Wine Advocate, Vinous, Essi Avellan, Jancis Robinson ja Tom Stevenson ovat antaneet Ulysse Collin samppanjoille huippuarvioita.

Periaatteista luopumatta ponnistelut keskittyvät nyt kaikkien cuvéiden pidempään kypsyttämiseen, jotta Coteaux du Petit Morinin (Les Pierrières, Les Enfers, Les Roises ja Le Jardin d’Ulysse) ja Coteaux Sézannaisin (Les Maillons ja Les Maillons rosé de saignée) suurten terroirien täysi potentiaali pääsee esiin.

Viinikerho le Wine Club

Sukella viinien maailmaan aivan uudella tavalla. Liity joukkoomme ja saat ainutlaatuista tietoa sekä kutsuja erityistapahtumiin. Anna viiniseikkailusi kohota uusiin korkeuksiin!