Champagne Ulysse Collin

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Champagne Ulysse Collin

Champagnen seutu on täynnä nousevia tähtiä ja yksi kirkkaimmista on Olivier Collin, jonka viinitalo sijaitsee Congyn kylässä Côte des Blancsin eteläpuolella Coteaux du Petit Morin nimisellä ala-alueella. Olivier oli jo opiskellut lakia ennen kuin hakeutui enologian ja viininviljelyn opintoihin Bordeaux'hon. Vuonna 2003 hän sai haltuunsa perheensä omistamat viinitarhat, jotka olivat pitkään olleet vuokralla isolla samppanjatalolla. Ensimmäisen oman viininsä Collin tuotti vuonna 2004 Les Pierrières nimiseltä tarhalta, joka sijaitsee La Gravellen kylässä, Congyn itäpuolella. Tarhan pinta-ala on vain 1,20 hehtaaria ja karun liitumaan päällä on Champagnen alueelle hyvin harvinaista mustaa kvartsikiveä (Silex, suomeksi sertti). Les Pierrièresin tarha viettää kaakkoon ja tarhan köynnökset ovat noin 35 vuotiaita. Olivier Collin tuottaa nykyisin myös neljää muuta tarha-Samppanjaa. Congyn kylän Les Roises-tarhalta tulee erittäin täyteläinen cuvée, jonka rypäleet on kerätty yli 65 vuotta vanhoista köynnöksistä. Tämä tarha viettää etelään ja tuottaa aivan poikkeuksellisen kypsiä Chardonnay-rypäleitä. Viereinen Les Enfers palsta viettää itään ja tämän palstan yli 60-vuotiaista Chardonnay -köynnöksistä valmistuu hyvin moniulotteisia, raikkaan hapokkaita ja maukkaita samppanjoita. Tällä palstalla harmaasta savesta koostuva pintamaa on vain 80 senttiä paksua ja heti sen alta alkaa paljastua liitukalliota. Collinilla on myös Les Maillons-niminen tarha Barbonne-Fayelin kylässä Côte Sezannen alueella, missä kasvaa 45-vuotiaita Pinot Noir-köynnöksiä. Tältä palstalta Collin tuottaa Blanc de Noirs- ja Rosé-samppanjoita, joiden voima ja täyteläisyys ovat poikkeuksellisia. Viininteko on mahdollisimman luonnollista ja käyminen tapahtuu villihiivalla. Alkoholikäyminen ja malolaktinen käyminen tapahtuvat pienissä 3-6 vuotta vanhoissa tammitynnyreissä ja viiniä ei kirkasteta tai suodateta. Dosage, eli Samppanjan makeutus on hyvin vähäistä, 0-2 g/l riippuen Samppanjan vuosikerrasta ja tyylistä. Talon vuosituotanto on noin 20 000 pulloa.