Château Figeac

Around the world

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Normandia

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Château Figeac

Manoncourtin perheen omistama Château Figeac sijaitsee Saint-Emilionin viinialueella, aivan Château Cheval Blancin naapurissa. Alueen maaperä poikkeaa muusta Saint-Emilionista ollen pääasiassa soramaata. Tilalla on noin 40 hehtaaria tarhoja (joista 30 ha soramaalla) ja maaperästä johtuen tilan tärkeimmät lajikkeet ovat Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc (yhteensä 70 % pinta-alasta) ja savimaalla paremmin viihtyvän Merlotin osuus rajoituu 30 prosenttiin. Köynnösten ikä on keskimäärin 40 vuotta. Château Figeacia kypsytetään käymisen jälkeen 18-20 kuukautta 100% uusissa tammitynnyreissä. Château Figeacin ohella talo tuottaa kakkosviiniä nimeltään La Grange Neuve de Figeac, joka on tyyliltään hieman notkeampaa kuin ykkösviini. Talo tuottaa myös vuosittain pienen määrän Petit Figeac-viiniä, joka sekoitetaan tiettyjen palstojen rypäleistä. Yhteensä talo tuottaa normaalina vuotena noin 120 000 pulloa Chateau Figeacia, 60 000 pulloa La Grange Neuve de Figeacia ja noin 12 000 pulloa Petit Figeacia.