Delmas
Delmasin viinitalo sijaitsee Antugnacin kylässä Limoux alueella Languedoc-Roussillonin lounaisosassa. Delmasin perhe on viljellyt viiniköynnöksiä alueella jo yli 100 vuotta, keskittyen lähes pelkästään paikallisten Blanquette ja Crémant de Limoux -kuohuviinien valmistukseen. Bernard Delmas yhdessä vaimonsa Marlenen kanssa ottivat tilan vetovastuun vuonna 1978 ja Delmas muovautui vuosien saatossa alueen huipputuottajien joukkoon. Tällä hetkellä heidän poikansa Babtiste on myös mukana viinitalon toiminnassa.
Yhteensä viinitarhoja on tällä hetkellä 34ha ja niitä on viljelty luomumenetelmin jo vuodesta 1986. Tarhat sijaitsevat Pyreneiden juurella melko viileällä ala-alueella, jossa maaperässä on paljon kalkkikiveä, soveltuen erityisesti valkoisille lajikkeille.
Delmasin tuotanto on pitkälti tyylikkäitä Limoux'n kuohuviinejä: Blanquette de Limoux, jonka päälajikkeena on aina Mauzac, ja Crémant de Limoux, jonka päälajikkeena on Chenin Blanc tai Chardonnay. Crémanteja varten tarhoilta löytyy myös pieni määrä Pinot Noiria. Crémant valmistetaan aina perinteisellä metodilla, mutta Blanquetteista osa valmistetaan Ancestral -metodilla.
Limouxin aluetta pidetään kuohuviinien alkuperäisenä synnyinseutuna. Ensimmäiset maininnat kuplivista viinistä on löydetty alueen Benedictine munkkien teksteistä jo vuodelta 1531.