Alain Graillot
Alain Graillot on Crozes-Hermitagen viinialueen kirkkaimpia tähtiä. Laadukkailla viineillään tämä tuottaja todistaa, että pitkät perinteet eivät aina ole välttämätön edellytys huippulaadulle; Domaine Alain Graillot tuotti ensimmäiset viininsä vuonna 1985, joten kyse on varsin nuoresta viinitalosta Rhônen mittapuun mukaan. Alain Graillot toimi ennen viinitilalliseksi ryhtymistään kemian teollisuuden palveluksessa ympäri maailmaa. Graillot'n tila on kooltaan noin 21,50 hehtaaria. Valtaosa (20 ha) viinitarhoista sijaitsee Crozes-Hermitagen alueella. Graillot'lla on myös kaksi pientä palstaa (0,12 ha) Hermitagen kukkulalla ja noin 1,50 hehtaaria Rhône-joen länsirannalla, Saint-Josephin alueella. Graillot uskoo sadon rajoittamiseen laadun takaamiseksi. Kypsät rypäleet ja pieni satoisuus köynnöstä kohden takaavat konsentroituneen viinin. Graillot tuottaa perus-Crozes-Hermitagen ohella prestiisi-cuvéeta nimeltä La Guiraude. La Guiraude on sekoitettu valikoiduista tynnyreistä, jotka Graillot'n mielestä ovat vuosikerran laadukkaimmat. Punaisen Crozes-Hermitagen ohella Graillot'n tuotannossa on myös valkoinen Crozes-Hermitage Marsanne- ja Roussanne-lajikkeista. Graillot'n viinit ovat parhaimmillaan todella tiiviitä ja jänteviä. Graillot hyödyntää uusia tynnyreitä harkiten, joten tammen vaikutus on yleensä hyvin hillitty, ja pinnalla on ennen kaikkea Syrah puhtaimmillaan. Tammitynnyrit Graillot hankkii käytettynä Burgundin huipputuottajilta, kuten Dujacilta ja Sauzet'lta. Alain Graillot on laajentanut toimintaansa myös Marokkoon, missä hän tuottaa yhteistyössä paikallisen Thalvin-viinitalon kanssa kohtuuhintaista, mutta erittäin tyylikästä Tandem -viiniä Syrah'sta. Graillot'n tavoitteena on tuottaa hienostuneita ja raikkaita viinejä, jonka esikuvat ovat nimen omaan Pohjois-Rhônen moniulotteiset viinit.