Domaine de la Pinte

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Domaine de la Pinte

Jo 1800-luvulla perustetun Domaine de la Pinten voidaan katsoa saaneen uuden alkunsa vuonna 1953 kun Roger Martin istutti parikymmentä hehtaaria köynnöksiä palstoille, joilla ei Phylloxeran jälkeen oltu tehty uudelleenistutuksia. Nykyään talon johdossa on Rogerin poika, Pierre Martin, ja hehtaareja on 34, köynnösten uudelleenistutuksista johtuen näistä tosin vain 23 tuottaa viiniä tällä hetkellä. Pinten tarhat sijaitsevat Arbois'n alueella. Suuri osa palstoista on maaperältään sinistä merkeliä. Koska Savagnin menestyy tällaisessa maassa erityisen hyvin, on puolet Pinten köynnöksistä Savagninia. Noin kolmasossa on punaisia lajikkeita, Poulsardia, Trousseauta ja Pinot Noiria ja loput Chardonnayta ja Melon à Queue Rougea.

Tuotanto on ollut vuodesta 1999 alkaen luonnonmukaista ja vuoden 2009 jälkeen biodynaamista. Biodynaamisen viljelyn ansiosta rypäleissä esiintyy enemmän luonnon omia hiivakantoja ja se saa aikaan omaleimaisempia viinejä. Kellarissa pyritään mahdollisen vähäiseen manipulaatioon ja viininvalmistus on erittäin luonnollista.
Käyminen tapahtuu luonnonhiivoilla ja sulfiittien lisäys on hyvin maltillista. Kypsytys tapahtuu erikokoisissa tammiastioissa ja kypsytyksen kesto vaihtelee lajikkeittain: Poulsard vuoden ajan, Savagnin ouillé 3-5 vuotta, Vin Jaune vähintään kuusi vuotta ja kolme kuukautta, muut lajikkeet 18-24 kuukautta.