Domaine de Trevallon

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Tasmania

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Western Cape

Swartland

Italia

Itävalta

Wachau

Kremstal

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Domaine de Trevallon

Vuonna 1973 perustettu Domaine de Trévallonin viinitila sijaitsee Provencessa, Avignonin ja Arlesin kaupunkien välissä lähellä St-Rémy de Provencen kylää. Talon omistajana ja viinintekijänä toimii Eloi Dürrbach, joka opiskeli arkkitehtuuria Pariisissa ennen siirtymistään isänsä Réne Dürrbachin omistamalle tilalle. Trévallonin tilalla on nykyään viinitarhoja noin 20 hehtaaria. Dürrbach noudattaa luonnonmukaisen viljelyn periaatteita ja talon tarhoissa ei käytetä lainkaan hyönteis- ja rikkaruohomyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita. Köynnösten viljelyssä pyritään maksimaaliseen rypälelaatuun rajoittamalla satoisuutta ankarasti. Domaine de Trévallon Rouge -viinin tuotantomäärä on noin 40000 pulloa riippuen vuosikerrasta. Rypälelajikkeet ovat 50% syrah ja 50% cabernet sauvignon. Alkoholikäymisessä saavat rypäleterttujen rangat olla mukana lisäämässä tanniineja lopulliseen viiniin. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään kahden vuoden ajan pienissä tammitynnyreissä.
Trevallon tuottaa myös pienen määrän valkoviiniä marsanne, roussanne ja chardonnay -rypäleistä. Vaaleita lajikkeita viljellään vain 2 hehtaarin alueella, joten vuosituotanto on hyvin pientä.
Viinien erikoisen etiketin on tehnyt Eloin vuonna 2000 kuollut isä René, joka toimi taidemaalarina ja kuvanveistäjänä. René Dürrbachin ystäväpiiriin kuului aikoinaan mm. Fernand Léger ja Pablo Picasso, joka oli myös Eloi Dürrbachin kummisetä.