Domaine de Montcalmès

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Domaine de Montcalmès

Pourtalién perhe on omistanut Montcalmèsin tilan jo kymmeniä vuosia, mutta vuonna 1998 Fréderic Pourtalien ottaen tilasta vetovastuun, Montcalmès on noussut nopeasti Languedoc-Roussillonin kulttituottajien joukkoon. Ennen perheen viinitalolle siirtymistä Fréderick työskenteli harjoittelijana lukuisilla huipputuottajilla kuten Grange des Peres, Alain Graillot ja L'Oratoire St.Martin.

Montcalmèsin viinitarhat sijaitsevat Puéchabonin ja Anianen kylän alueilla, jotka kuuluvat Coteaux du Languedoc/Terrasses du Larzac apellaation alle. Kaikki tarhat ovat luomuviljeltyjä (since 2012). Montcalmes viljelee n. 25 ha viinitarhoja ja palstat sijaitsevat Languedocin alueen korkeimmilla kohdilla, noin 300m korkeudella merenpinnasta. Tarhat ovat verrattain viileitä ja tuottajan viineissä on mukavasti raikkautta ja herkkyyttä verraten alueen perinteiseen todella runsaaseen viinityyliin. Puéchabonin tarhoilla viljellään Syrah ja Grenache-lajikkeita, jossa on erityisen kalkkikivinen maaperä ja tarhat viettävät pohjoiseen. Anianen tarhat ovat selkeästi lämpimämpiä ja kuivempia keskittyen Mourvèdre-lajikkeeseen. Näillä tarhoilla on samanlainen isojen pyöreiden kivien (galets roules) valloittama maaperä kuten Châteauneuf-du-Papessa.

Suurin osa tuotannosta keskittyy kolmen lajikkeen sekoituksen punaviiniin, mutta Montcalmès tekee myös erittäin pienen määrän valkoviiniä, Marsanne & Roussanne blend. Satoisuus pidetään matalana (n.25hl/ha), sadonkorjuu käsin ja rankojen poisto myös käsityönä. Kaikki viinit kypsyvät erikokoisissa vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä pitkään, kahden-kolmen vuoden ajan. Osa tynnyreistään Fréderick ostaa burgundista legendaariselta Domaine de la Romanée Contilta.