Domaine Dugat-Py

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

Tasmania

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Normandia

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Domaine Dugat-Py

Dugat-Py on pieni, perheomistuksessa oleva viinitila Gevrey-Chambertinin kylässä, Bourgognessa. Kolmeakymmentä eri viiniä valmistetaan 15 hehtaarin alalle levittyvistä palstoista, pääasiassa Gevrey-Chambertinin ja Beaunen kylien alueelta. Aiemmin talo myi rypäleensä Bourgognen Négociant-taloille, mutta vuodesta 1989 alkaen on koko tuotanto pullotettu tilalla ja myyty Domaine Dugat-Py:n nimellä. Talon johdossa on tällä hetkellä Loïc, isänsä Bernardin avustuksella. Dugat-Py noudattaa biodynaamisen viljelyn ja viininvalmistuksen mukaisia periaatteita. Viinit ovat luomusertifioituja. Rikkaruohomyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita ei käytetä. Köynnösten satoisuutta rajoitetaan ankarasti, jotta tuloksena on mahdollisimman voimakkaita ja aromikkaita rypäleitä. Köynnösten keski-ikä on myös merkittävän korkea mikä automaattisesti vähentää rypäleiden määrää. Talon rypäleet poimitaan käsin ja rangat saavat useimmiten olla käymisessä mukana. Käymisen jälkeen viinit saavat kypsyä talon 1200 luvulta peräisin olevassa, upeassa holvikaarikellarissa. Dugat-Py:n viineistä Grand Cru ja Premier Cru viinit saavat kypsyä täysin uusissa tynnyreissä. Kylätason viinit saavat kypsyä osittain (35-65%) uusissa tynnyreissä ja perus Bourgognen kypsytystynnyreistä noin 20% on uusia. Talon lippulaiva on Chambertin Grand Cru, jota tuotetaan vain yksi tynnyri. Joka vuosi Chambertinille tilataan sopivan kokoinen tynnyri satomäärän mukaan.