Domaine Emmanuel Giboulot

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Tasmania

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Western Cape

Swartland

Italia

Itävalta

Kremstal

Wachau

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Domaine Emmanuel Giboulot

Oletko kuullut oikeusjutusta, jossa burgundilainen viininviljelijä joutui vuonna 2014 vastaamaan oikeudessa siitä, ettei hän käytä lakisääteistä hyönteismyrkkyä tarhoillaan? Kyse on Emmanuel Giboulotista, joka voitti jutun. Hänen isänsä oli maanviljelijä, joka ryhtyi viljelemään viljansa ja vihanneksensa luomusti jo vuonna 1972. Emmanuelista piti tosin tulla näyttelijä, mutta lopulta hän perusti uuden Domainen Burgundiin.

Viinitarhoja perheellä oli vain 5ha Beaunesta itään, joten ryhtyessään alalle vuonna 1985 Emmanuel hankki ensin 0,8ha, sitten 0,38ha Beaunesta vuonna 1991, 0,22ha Rullystä ja 1,5ha Hautes-Côtes de Nuits 1993 ja vuokrasi loput n.9ha. Hän on alusta lähtien viljellyt luomusti, 1996 lähtien biodynaamisesti. Uuden tammen käytöstä Emmanuel on luopunut vuonna 2003.

Emmanuel on Renaissance de Appellations/Return to Terroir yhteisön perustajajäsen (2001 alkaen). Kellari, tarhat ja chai sijaitsevat eri paikoissa, mutta Domaine työllistää Emmanuelin lisäksi Pierre Fenalsin, joka vastaa tarhoista.