Domaine Jean-Baptiste Boudier

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

Tasmania

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Normandia

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Domaine Jean-Baptiste Boudier

Jean-Baptiste Boudier viljelee noin 4ha tarhoja Pernard Vereglessen ja Aloxe-Cortonin kylissä. Jean-Baptisten ensimmäinen vuosikertansa oli 2015. Nuoresta iästään huolimatta Jean-Baptiste on kartuttanut kokemusta työskentelemällä mm. Nicolas Rossignoilin kanssa, sekä Domaine Gauby ja Vieux Télégraphe tiloilla ja Château Haut-Brionissa. Tarhatyöskentely on pitkälti käsityötä ja seuraa luonnonmukaisia periaatteita, tila ei kuitenkaan ole luomu sertifioitu. Boudierin pyrkii valmistamaan herkkiä viinejä, joissa alueen ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Punaviinien valmistuksessa Pinot Noir rypäleistä poistetaan rangat, jonka jälkeen viini saa käydä terästankeissa villihiivoilla. Käymisen jälkeen viinit saavat maseroitua 4-5 päivää, Boudier pyrkii välttämään liiallista ekstraktiota. Valkoviinit puristetaan hyvin varovaisesti ja kevyesti, jonka jälkeen alkoholikäyminen käynnistyy terätankeissa villihiivoilla. Viinit siirretään kesken käymisen tammeen tynnyreihin. Viinien valmistuksessa käytettään hyvin vähän rikkiä