Domaine Joblot

Around the world

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Normandia

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Domaine Joblot

Domaine Joblotin viinitalo sijaitsee Givryn kyläkunnassa Côte Chalonnaisen viinialueen sydämessä. Viinitalo aloitti toimintansa vuonna 1979 ja nykyään sillä on omistuksessa noin 13 hehtaaria viinitarhoja (3 ha chardonnay, 10 ha pinot noir), tuotannon ollessa noin 80 000 pulloa vuodessa. Talon omistajina ovat veljekset Jean-Marc ja Vincent Joblot.
Talon tarhoista tärkeimpiä ovat Premier Cru-luokituksen omaavat Clos de Cellier aux Moines ja Clos de la Servoisine. Rypäleet kerätään yleensä varsin aikaisin, jotta hyvä hapokkuus säilyisi viineissä. Rangat poistetaan aina 100 % ja alkoholikäymisen jälkeen viinit saavat laadusta riippuen kypsyä 12-15 kuukautta tammitynnyreissä, joista noin 75 % on uusia tynnyreitä.