Domaine les Bruyères

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Tasmania

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Western Cape

Swartland

Italia

Itävalta

Wachau

Kremstal

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Domaine les Bruyères

Domaine les Bruyèresin viinitila on ollut toiminnassa jo kymmeniä vuosia saman Reynaudin perheen valvovan silmän alla. Tilan sato on aikoinaan aina myyty toisille tuottajille, mutta vuonna 2000, tilan nykyinen vetäjä David Reynaud päätti lopettaa rypäleiden myynnin ja aloittaa oman tuotannon Domaine les Bruyèresin nimellä. Alusta saakka toiminta on perustunut luomu ja biodynaamiseen viljelyyn. Sertifikaatin tila sai jo vuonna 2003.

Tila sijaitsee Crozes-Hermitagen alueella, Beaumont-Monteuxissa. Omia tarhoja on noin 20ha, jotka pääosin sijaitsevat Crozes-Hermitagen alueella, mutta myös pieni osa muualla Rhônen alueella. David ostaa myös hieman rypäleitä Cornasin ja Saint-Josephin alueiden tutuilta biodynaamisilta viljejöiltä. Syrah-lajike on Davidin erityisosaamisaluetta ja mistä talo on erityisesti tunnettu, mutta tarhoilla viljellään myös vaaleita lajikkeita kuten Marsanne, Roussanne ja Viognier.

Viininvalmistus tapahtuu ns. minimal intervention -periaatteen mukaan. Viinit käyvät villihiivoilla ja viineihin ei lisätä mitään kemikaaleja paitsi pieni määrä sulfiitteja yleensä pullotuksen yhteydessä. Davidilla on käytössä monenlaisia kypsytysastioita perinteisistä vanhoista ranskalaisista tammitynnyreistä aina hieman modernimpiin munanmuotoisiin sementtiastioihin ja erilaisiin amphoroihin. Talon viinityyli on klassinen ja alue/lajike-tyypillinen, mutta viineistä löytyy aina nättiä eleganssia ja raikkautta.