Emidio Pepe

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Tasmania

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Western Cape

Swartland

Italia

Itävalta

Wachau

Kremstal

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Emidio Pepe

Legendaarinen Emidio Pepe syntyi vuonna 1932 Torano Nuovossa Abruzzossa ja asuu edelleen samalla maatilalla. Pepen suku on viljellyt samoja viinitarhoja vuodesta 1899 ja myös seuraavat sukupolvet ovat jo tilalla täydessä työn touhussa. Emidion ottaessa tilan haltuunsa vuonna 1964 oli tarhoja yksi hehtaari, jonka sadon hän päätti pullottaa ja myydä mustana kultana. Tuolloin oli modernisaatio kovassa huudossa, mutta Emidio valitsi oman polkunsa.

Emidiolla on jo yli 50 vuoden kokemus ja tarhoja on nykyään 15ha; 8,5ha Montepulciano d’Abruzzo ja 6,5ha Trebbiano d’Abruzzo. Hän käy edelleen päivittäin kävelyllä tarhoillaan ja hänen rinnallaan työskentelee kaksi tytärtä Daniela ja Sofia, sekä tyttärentytär Chiara. Viinikellari rakennettiin vuonna 1975, mutta tammitynnyrien sijaan viinit saavat kypsyä pulloissa.

Pepen suku tunnetaan jääräpäisyydestään, mutta biodynaamisuuden suhteen elävä legenda on edes osittain väistynyt. Emidio on tietämättään noudattanut aina joitakin biodynaamisuuden periaatteita, mutta tarhoista vastaava Sofia on saattanut käytännöt sertifioidulle biodynaamisuuden tasolle hiljalleen vuodesta 2005 alkaen, vaikkei Emidio olekaan kaikesta ollut yhtä mieltä.

Emidio Pepen perinteinen tapa valmistaa viinejä tarkoittaa mm. sitä, että koneita on mahdollisimman vähän. Sato korjataan käsin. Trebbianon osalta mehu puristetaan perinteisesti jalan ja Montepulciano käsin kahteen pekkaan ritilän päällä. Kaikki viini käytetään sementtitankeissa, jossa Trebbiano viettää 6kk ja Montepulciano 2 vuotta. Viinit pullotetaan kellariin ikääntymään ja vasta kun ne ovat Emidion mielestä riittävän kypsiä ne myydään. Vasta silloin viini kaadetaan uuteen puhtaaseen vastaetiketöityyn pulloon suodattamatta.