Grappin

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Grappin

Mainosalalla työskennellyt australialainen Andrew Nielsen koki viinillisen valaistuksen maistaessaan Domaine Dujacin Clos de la Rochea. Tuon kokemuksen innoittamana hän päätyi kalifornialaisen töihin Pinot Noir-spesialisti Koste Brownen kautta ensin Felton Roadille Central Otagoon, sieltä Yarra Valleyn Coldstreamille ja viimein Simon Bizelle Savigny-le-Beauneen. Simon Bizen "valtavalla" 22 hehtaarin viinitalolla Andrew ihmetteli miksei eri tarhoja valmisteta omiksi viineikseen, vaikka ne ovat niin luonteikkaita. Tämä ihmetteli johti viimein siihen, että Andrew halusi perustaa oman micro-negociant talon, joka voisi jakaa ihmisille Savignyn ilosanomaa. 

Le Grappinin tavoitteena on löytää erikoisia, aliarvostettuja palstoja, joita hoitavat asialleen omistautuneet ja motivoituneet viljelijät. Samalla hän haluaa kokeilla voiko viljely- ja viininvalmistustekniikoita muuttamalla päästä vieläkin parempiin tuloksiin. Kokeet voivat olla hyvinkin ennakkoluulottomia etenkin niin perinteisen Burgundin mittakaavassa.

Du Grappin etiketillä varustetaan ne pullot, jotka ovat Maconnais'n, Beaujolais'n ja Rhônen alueen helpommin juotavia "janoviinejä". Rypäleet näihin viineihin saadaan vallankumouksellisilta ja intohimoisilta viljelijöiltä ja viinit ovat elinvoimaisia ja persoonallisia.