Grosjean

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Tasmania

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Western Cape

Swartland

Italia

Itävalta

Kremstal

Wachau

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Grosjean

Grosjeanin perhe on toiminut ja asunut Aostan laakson alppimaisemissa 1900-luvun alkupuoliskolta saakka, keskittyen karjan kasvattamiseen. Karjan hoidon ohella perheellä on ollut aina hieman viinitarhoja ja omaa viinituotantoa oman perheen käyttöön. Vuonna 1969 Dauphin Grosjean vei perheen viinejä paikalliseen viinimessuun testimielessä ja viinit saivatkin niin paljon kehuja, että viininviljelystä ja -valmistuksesta muodostui muutamassa vuodessa perheelle pääelinkeino.

Nykyään Grosjean viljelee 7 hehtaaria viiniköynnöksiä Aostan laaksossa Ollignanin kylän läheisyydessä. Tarhat sijaitsevat 550-850m korkeudella jylhässä alppimaisemassa. Aostan laakson viinialue (DOC) on Italian pienin. Viininviljely on mahdollisimman luonnonmukaista ja jo vuodesta 1975 saakka tarhoilla ei ole käytetty lainkaan rikka- tai hyönteismyrkkyjä. Luomu-sertfikaatin Grosjean sai vuonna 2011.

Alueelle tyypilliseen tyyliin, Grosjean viljelee monia eri lajikkeita, sekä paikallisia että Ranskan puolella tunnettuja lajikkeita kuten: Petit Rouge, Gamay, Pinot Noir, Petite Arvine, Fumin ja Prëmetta. Viinit käyvät villihiivoilla ja kypsytykseen käytetään sekä terästankkeja että erikokoisia tammitynnyreitä. Viinejä ei kirkasteta ja harvoin filtteröidään.