Joel Gott

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Joel Gott

California, USA

Ravintoloitsija ja viinintekijä Joel Gott aloitti viininvalmistuksensa vuonna 1998 valmistuttuaan arvostetusta viiniyliopistosta, U.C. Davisistä enologiksi. Terroir-ajattelu ei vielä tuolloin ollut Yhdysvalloissa ymmärrettävä käsite, mutta Joel halusi tuoda viininteossaan juuri tämän osa-alueen esiin. Niinpä hän ei sitonut itseään kiinni ostamalla tarhaa tietystä paikasta, vaan päätti valmistaa viininsä tuoden eri alueiden parhaat piirteet esiin, luoden näin terroir-viinejä ja konseptia tunnetummaksi. Tällä hetkellä hän valmistaa noin 20 eri viiniä, joiden rypäleet on ostettu tai tarhat vuokrattu Kalifornian, Oregonin ja Washingtonin alueilta. Viinit säilötään valmistuksen jälkeen tynnyreissä Ranch Wineryllä Napa Valleyssa. Joel omistaa veljensä Duncanin kanssa seitsemän klassista roadside dineria, joissa keskitytään tarjoilemaan laadukkaita burgereita, ranskalaisia ja pirtelöitä.